Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Με επιτυχία η εκδήλωση της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου

Γράφει η Πέπη Γκαραμπίνα
Μαζευτήκαμε περίπου πενήντα άτομα με τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου και κόψαμε την πίτα του 2017.Δεν ήταν η τσουρεκοβασιλόπιτα ούτε η καροτκεϊκοβασιλόπιτα με το γλάσσο.
Όχι, ήταν η παραδοσιακή Ηπειρώτικη κροθόπιτα (όπως την έλεγε η γιαγιά μου) ή κορθόπιτα όπως απαντάται στο διαδίκτυο. Η θέση του "ρ" διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, σαν σπασμένο τηλέφωνο κάτι.Κροθόπιτα λοιπόν, πρωτοχρονιάτικη, στις 3 Φεβρουαρίου για να...
προλάβουμε τις Απόκριες και με φλουρί.Λίγο "πειραγμένη" βέβαια, με κοτόπουλο κι όχι με αρνί αλλά εξίσου νόστιμη.Σ΄έναν καινούριο χώρο το "Μουσκέτο" όπου αξίζει ν'αναφέρουμε ότι δεν καπνίζουμε στον χώρο του εστιατορίου.Ο σεφ της Λέσχης Σταύρος Σπύρου και ο σεφ του "Μουσκέτο" Γιάννης Θεόπιστος ετοίμασαν τα εδέσματα που συνόδευσαν το νέο orange wine από τη ΖΟΙΝΟS και η Εύα Σαμαριώτη την πίτα μας με χειροποίητο παραδοσιακό φύλλο.Τυχερός της βραδιάς ο Βασίλης Παπαγιάννης γιατί κέρδισε το φλουρί και μαζί με αυτό ένα καλάθι με μαρμελάδες και chutneys από την Μαρία Κωνσαντινίδη.Τυχεροί κι εμείς που ζήσαμε μία ακόμη εμπειρία γεύσης και μία χαρούμενη βραδιά.

http://pepi-city.blogspot.gr/2017/02/blog-post_3.html