Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Κινητά: 5 πράγματα που δεν ξέρατε ότι κάνουν

Τα σύγχρονα κινητά μπορούν να κάνουν τα πάντα -μόνο καφέ δεν φτιάχνουν! Έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τους εκτυπωτές και τις συσκευές φαξ του γραφείου σας μέχρι… να οργανώσουν ολόκληρη την επιχείρησή σας!Μάθετε τι μπορεί να κάνει το κινητό σας για εσάς ώστε να απλοποιήσετε την καθημερινότητά σας στο...
σπίτι και τη δουλειά σας.

Scanner και φαξ στη στιγμή
Χρειάζεστε επειγόντως να στείλετε ένα σημαντικό έγγραφο σε έναν συνεργάτη σας. Με την εφαρμογή CamScanner δεν είναι απαραίτητο να έχετε στη διάθεσή σας υπολογιστή, scanner ή συσκευή fax. Φωτογραφίζετε το έγγραφο που σας ενδιαφέρει, το μορφοποιείτε και το αποστέλλετε με όποιο μέσο σας εξυπηρετεί: mms, sms, email, social media.Αν ο παραλήπτης διαθέτει μόνο συσκευή φαξ, όπως συμβαίνει σε πολλές υπηρεσίες του δημοσίου, και πάλι δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Η εφαρμογή προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής μέσω φαξ, με το ανάλογο αντίτιμο. Το CamScanner είναι ιδανικό για επαγγελματίες που κινούνται συνεχώς και επιθυμούν να αποθηκεύουν έγγραφα στο κινητό τους με ευκολία και με ποιότητα.

Από την οθόνη στο χαρτί
Πόση ώρα χρειάζεστε για να εκτυπώσετε ένα αρχείο από το κινητό σας; «Ούτε δύο λεπτά» είναι η απάντηση των χρηστών που αξιοποιούν τη δυνατότητα απευθείας εκτύπωσης από το έξυπνο κινητό τους.Αν η συσκευή σας «τρέχει» iOS, ο πιο εύκολος τρόπος εκτύπωσης είναι μέσω της υπηρεσίας ασύρματης εκτύπωσης AirPrint της Apple. Για να εκτυπώσετε ένα αρχείο από το iPhone ή το iPad σας, απλά το ανοίγετε στην εφαρμογή, πατάτε την επιλογή share και επιλέγετε το εικονίδιο της εκτύπωσης.Αν το κινητό σας «φοράει» Android λογισμικό, μπορείτε να πραγματοποιήσετε απευθείας εκτυπώσεις με το Cloud Print της Google. Η εν λόγω εφαρμογή επικρατεί στις προτιμήσεις καθώς έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώνετε απευθείας αρχεία από το κινητό σας, χωρίς καν να βρίσκεστε σε κοντινή απόσταση με τον εκτυπωτή.

Το αναλογικό γίνεται ψηφιακό
Κάθε παλιά φωτογραφία που έχετε στη διάθεσή σας μπορείτε να την ψηφιοποιήσετε και να την βελτιώσετε χωρίς υπολογιστή ή scanner και μάλιστα, σε ελάχιστο χρόνο! Η νέα δωρεάν εφαρμογή της Google, PhotoScan, μπορεί να σαρώσει εύκολα οποιαδήποτε φωτογραφία από οποιαδήποτε πηγή.Οι χρήστες αποκτούν στη στιγμή υπέροχες ψηφιακές φωτογραφίες με τον ελάχιστο δυνατό κόπο καθώς η εφαρμογή εντοπίζει τις γωνίες, ισιώνει την εικόνα και αφαιρεί τις γυαλάδες του φωτογραφικού χαρτιού. Οι φωτογραφίες που σκανάρονται αποθηκεύονται με ένα κλικ στο Google Photos και είναι διαθέσιμες στους χρήστες για να τις οργανώσουν, να τις μοιραστούν και να τις αποθηκεύσουν με ασφάλεια σε αρχεία υψηλής ποιότητας. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOS και Android συσκευές.

Αντίο στα post-it και τα στιλό
Πόσο πιο απλή θα ήταν η καθημερινότητά σας αν είχατε μία… γραμματέα να σας ακολουθεί παντού; Το έξυπνο κινητό σας μπορεί να αναλάβει αυτό τον ρόλο, αρκεί να επιλέξετε να εγκαταστήσετε την πιο κατάλληλη εφαρμογή για σημειώσεις και υπενθυμίσεις για τις ανάγκες σας.Σε επαγγελματίες συστήνεται η εφαρμογή Evernote, η οποία θεωρείται η καλύτερη εφαρμογή ημερολογίου και σημειώσεων σε κινητή συσκευή. Σας επιτρέπει να κρατάτε σημειώσεις για οτιδήποτε θελήσετε, να ανεβάζετε αρχεία, να συνεργάζεστε σε ομάδες, να κρατάτε τις αγαπημένες σας σελίδες από το Διαδίκτυο, να κάνετε ηλεκτρονική αρχειοθέτηση και να λαμβάνετε υπενθυμίσεις.

Οργάνωση επιχείρησης σε λίγα λεπτά
Πλήρως δοκιμασμένη και αξιόπιστη, η εφαρμογή Podio επιτρέπει να δημιουργήσετε φτιάξετε δωρεάν το δικό σας software με βάση δεδομένων.Χωρίς να απαιτεί την παραμικρή γνώση προγραμματισμού, κάθε επαγγελματίας μπορεί να οργανώσει την επιχείρησή του από άποψη διαδικασιών, διαχείρισης προσωπικού, αποθήκευσης προτύπων εγγράφων αλλά και για να συνεργάζεται με τους πελάτες.Έχετε τη δυνατότητα με την εφαρμογή Podio να αναπτύξετε εφαρμογές που προσιδιάζουν στις ανάγκες της επιχείρησής σας, όπως online συνεργασία, παρακολούθηση πωλήσεων, εσωτερικό πληροφοριακό δίκτυο επιχείρησης, διαχείριση ανθρώπινων πόρων.