Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

1.052 οι θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους της Ηπείρου

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων
Ξεκίνησε  και θα ολοκληρωθεί στις 3 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινω­φελούς Ερ­γασίας σε όλους τους Δήμους της χώρας.Στην Ήπειρο αντιστοιχούν συνολικά 1.052 θέσεις, με τον Δήμο Ιωαννιτών να κατέχει την... μερίδα του λέοντος με 444 θέσεις.Το γεγονός ότο την  πρώτη μέρα που άνοιξε η εφαρμογή, χιλιάδες άνεργοι έσπευσαν να υποβάλλουν αιτήσεις, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να «πέσει» το σύστημα, λόγω...
υπερφόρτωσης, δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη υπάρχει για μια θέση εργασίας. Και μάλιστα οκτάμηνης μόλις διάρκειας, με καθαρές αμοιβές γύρω στα 500 ευρώ και κυρίως χωρίς προοπτικές!

Η κατανομή στην Ήπειρο
Αναλυτικά η κατανομή στην Ήπειρο έχει ως εξής:
Π.Ε. Ιωαννίνων
Δήμος Ιωαννιτών: 444
Δήμος Δωδώνης: 38
Δήμος Ζίτσας: 57
Δήμος Πωγωνίου: 34
Δήμος Μετσόβου:23
Δήμος Κόνιτσας: 24
Δήμος Ζαγορίου: 18
Δήμος Β. Τζουμέρκων: 22
Π.Ε. Άρτας
Δήμος Αρταίων: 22
Δήμος Γ. Καραϊσκάκη: 22
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων: 19
Δήμος Ν. Σκουφά: 45
Π.Ε. Θεσπρωτίας
Δήμος Ηγουμενίτσας: 99
Δήμος Σουλίου: 39
Δήμος Φιλιατών: 29
Π.Ε. Πρέβεζας
Δήμος Πρέβεζας: 17
Δήμος Πάργας: 46
Δήμος Ζηρού: 54

Διαδικτυακά οι αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από σήμερα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, 3 Φεβρουαρίου να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από έναν έως τρεις δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα. Οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).