Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Κοπή της βασιλόπιτας, βραβεύσεις, μια επίδειξη κολύμβησης από τον Ποσειδών

Κοπή της βασιλόπιτας, βραβεύσεις, μια επίδειξη κολύμβησης και πολλά μηνύματα για τη στήριξη του αθλητισμού και του κολυμβητηρίου, περιελάμβανε η 2η Γιορτή του Κολυμβητή, που οργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων το Σάββατο, στο κλειστό κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας. Αθλητές, γονείς, φίλοι και μέλη του Ποσειδώνα γέμισαν τις κερκίδες του κολυμβητηρίου, χειροκροτώντας όσους διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά, αλλά και όλα τα παιδιά που βρήκαν μία ακόμη ευκαιρία για να πέσουν στην πισίνα. Η επιλογή της πραγματοποίησης της εκδήλωσης στο κολυμβητήριο, για..
δεύτερη συνεχή χρονιά, ήταν συνειδητή, καθώς, όπως τόνισε η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Αγνή Δρίμτζια, στόχος ήταν να αναδειχθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και οι σύλλογοι για αναβάθμιση του «πολύπαθου», όπως το χαρακτήρισε, κολυμβητηρίου. «Έχουμε το μάτι μας στο μέλλον και προσδοκούμε το καλύτερο. Όλοι μας πρέπει να παίρνουμε δύναμη από τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών», τόνισε και κάλεσε τους γονείς να είναι κοντά στον σύλλογο. Τέλος, αναφέρθηκε στα επόμενα ραντεβού του Ποσειδώνα, τους διασυλλογικούς αγώνες κολύμβησης «Ποσειδώνια» το Πάσχα και ένα αποκριάτικο γλέντι το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου. Μήνυμα ενεργοποίησης προς τους γονείς έστειλε και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Σπυριούνης, καλώντας τους να συμβάλουν εθελοντικά στην αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. «Σε λίγες ημέρες έρχεται ημερολογιακά η Άνοιξη. Να έρθει και η Άνοιξη του κολυμβητηρίου», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας έναν προβληματισμό για τη μείωση του αριθμού των παιδιών στο κολυμβητήριο. Στις προσπάθειες για βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας του κολυμβητηρίου αναφέρθηκε το μέλος της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Χαρά Δούκα. «Φέτος ερχόμαστε στο κολυμβητήριο κάτω από άλλες συνθήκες. Δε στάζει η οροφή, αλλάχθηκαν οι διαδρομές, τα τοποθετηθούν πλάκες αφής. Προσπαθούμε και έχουμε μεγάλα σχέδια», τόνισε και κάλεσε την περιφέρεια Ηπείρου και τον δήμο Ιωαννιτών να βοηθήσουν λίγο περισσότερο, σημειώνοντας την έως τώρα προσφορά τους. Κάλεσμα σε συλλογική προσπάθεια για τη στήριξη του αθλητισμού και των σωματείων απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχηςΓιάννης Καραμπίνας και ευχήθηκε ο Α.Ο. Ποσειδών να είναι πάντα ενεργός και δημιουργικός, ενώ ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κατηρτσίδης χαρακτήρισε τον Ποσειδώνα μια μεγάλη οικογένεια και συνεχάρη τους γονείς που σε δύσκολες εποχές στηρίζουν τα παιδιά τους.

 Οι βραβεύσεις 
Κορυφαία στιγμή της Γιορτής του Κολυμβητή ήταν η βράβευση των τεσσάρων αθλητών του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων, που την περασμένη χρονιά διακρίθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο.  Από τα χέρια του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Καραμπίνα παρέλαβε το βραβείο η Στυλιανή Χριστοδούλου για την κατάκτηση της 2ης θέσης στα 800 μ. ελεύθερο και στα 400 μ. ελεύθερο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών Κολύμβησης (Βόλος, 14-17 Ιουλίου), ενώ ο αντιδήμαρχος Δ. Κατηρτσίδης απένειμε το βραβείο στον Στυλιανό Μακρυδήμαγια την κατάκτηση της 2ης θέσης στα 50 μ. άπνοια και της 3ης θέσης στα 50 μ. επιφάνειας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης (Χαιδάρι, 28-31 Ιουλίου).  Την απονομή στην Ασημίνα Δούλη για την επίτευξη ορίου συμμετοχής στην Προεθνική ομάδα νεανίδων στα 50 μ. ελεύθερο έκανε το μέλος της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Χαρά Δούκα, ενώ η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Αγνή Δρίμτζιαβράβευσε τον Άρη Μηλιώνη για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα επιλέκτων κολυμβητών της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για το 2016. Από τις πιο όμορφες στιγμές ήταν η απονομή διπλωμάτων συνέπειας και προόδου από τις προπονήτριες στους κολυμβητές, που είχαν τις περισσότερες παρουσίες στην πισίνα.  Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας και η εκδήλωση έκλεισε με επιδείξεις τεχνικής και κλασικής κολύμβησης από την αγωνιστική και την προαγωνιστική κατηγορία, αλλά και το τμήμα ενηλίκων.