Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΝΙΤΣΑ-Οριακή νίκη Ανδριώτη στη Βασιλίτσα

Ο συναγωνισμός ήταν σκληρότερος από ποτέ στον 6ο αγώνα του Πανελληνίου Κυπέλλου Downhill
Μια νέα σελίδα άνοιξε για το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας καθώς η διοίκηση συνέχισε την αναβάθμιση του ποδηλατικού πάρκου και φιλοξένησε για τρίτη χρονιά αγώνα του Πανελλήνιου Κυπέλλου Downhill. Η νέα πίστα των 2,2χλμ. με υψομετρική διαφορά 473μ. ήταν εντυπωσιακή και απολαυστική. Έτσι πραγματοποιήθηκε ένας πολύ δυνατός αγώνας με 89 συμμετέχοντες.Το Katsmalosi Trail τα είχε όλα, υψηλές ταχύτητες και τεράστια μπερμ -κατασκευασμένα με μηχάνημα από τον Σωτήρη Γκόντα- τεχνικά κομμάτια υψηλής δυσκολίας με...
μεγάλες κλίσεις, ρίζες, φυτευτές πέτρες, άλματα και flow sections. Παράλληλα, το μεγάλο μήκος του απαιτούσε υψηλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, ενώ ο βροχερός καιρός είχε δυσκολέψει το τερέν στα σκιερά τμήματα.Στον προκριματικό ο Ανδριώτης (3:36.790) έκανε τον πρώτο χρόνο, όμως ο Γρήγορης Τσαλαφούτας ήταν μόλις 1,6'' πίσω του. Από κοντά ο Γιάννης Ιωάννου που συνήθως δεν πιέζει στον προκριματικό. Φοβερά οδήγησε ο Τηλέμαχος Τσαρούχης (3:50.844) που ήταν ο ταχύτερος Junior και τέταρτος γενικής, καβάλα σε ένα ποδήλατο με μονόπλακο πιρούνι. Μια ακόμη εντυπωσιακή παρουσία από τον Αντώνη Αληφακιώτη (3:55.649) που προκρίθηκε πρώτος Master όντας πέμπτος γενικής.Μετά τη βροχή της Παρασκευής και του Σαββάτου μια απολαυστική λιακάδα εξασφάλισε ιδανικές συνθήκες. Το “γρήγορο” τερέν και η φοβερή πρόσφυση επέτρεψαν σε όλους να πιέσουν και ειδικά στους Junior όπου οκτώ από αυτούς μπήκαν στην πρώτη 15άδα.

Κατηγορία Elite
Θεατές και αναβάτες περίμεναν ανυπόμονα τον Κώστα Ανδριώτη να πηδάει το εντυπωσιακό 10μετρο άλμα του τερματισμού. Βλέπετε ο Γρηγόρης Τσαλαφούτας και ο Γιάννης Ιωάννου είχαν κατεβάσει το χρόνο τους κάτω από το 3:35'' και φλέρταραν τη νίκη. Ο super προπονημένος Ανδριώτης (3:31.510) όμως οδήγησε σωστά και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Οριακά όμως, καθώς ο Γιάννης Ιωάννου φρόντισε να τρελάνει τους πάντες. Κατέβασε το χρόνο του κατά 11 ολόκληρα δευτερόλεπτα οδηγώντας λυσσαλέα και τερμάτισε δεύτερος μόλις 2,9'' πίσω από τον νικητή.Τρελή κατάβαση έκανε και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γρηγόρης Τσαλαφούτας, ο οποίος πήρε τόσο φόρα που πάτωσε το προτελευταίο step down και λίγο έλειψε να βγει εκτός πίστας! Κατάφερε να κρατηθεί και τερμάτισε με ένα θεαματικό whip στην τρίτη θέση, μόλις επτά δέκατα πίσω από τον Ιωάννου. Οι τρεις τους ήταν απλά σε άλλο επίπεδο και χάρισαν τρελό θέαμα σε όλη την διαδρομή, ενώ τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει για τον φετινό τίτλο. Δεν μπόρεσε να κινηθεί στους χρόνους των πρώτων ο builder της πίστας Δάνης Καραμιχαηλίδης και τερμάτισε τέταρτος μπροστά από τους εντυπωσιακά ανεβασμένους Μάριο Πολλάλη και Μιχάλη Μπερτσιμά.

Κατηγορία Junior
Τις περισσότερες συμμετοχές είχε η κατηγορία Junior με 35 αναβάτες. Φοβερή νίκη κατάφερε να πάρει ο Τηλέμαχος Τσαρούχης (3:46.750) ο οποίος μάλιστα ήταν τέταρτος γενικής. Τον καλύτερο αγώνα της καριέρας τους στο DH έκανε ο πρώην ΜΧer, Γιάννης Χάλαρης, τερματίζοντας δεύτερος 2.9'' πίσω από τον νικητή. Το βάθρο συμπλήρωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νίκος Αρβανίτης παρ' όλο που αγωνίστηκε τραυματισμένος στον αστράγαλο. Ακολούθησαν οι δύο super γρήγοροι Λαμιώτες, ο Θανάσης Χριστοδούλου και ο Θανάσης Παναγίτσας, αμφότεροι μέσα στην 10άδα γενικής. Παρ' όλο που στον προκριματικό είχε σκασμένο λάστιχο, ο Αναστάσης Αναστασίου συγκεντρώθηκε, έκανε ένα δυνατό run και ανταμείφθηκε με την έκτη θέση της κατηγορίας.

Κατηγορία Master
Συναρπαστική αναμενόταν η μάχη μεταξύ Άρη Χατζηγεωργίου και Αντώνη Αληφακιώτη με τον δεύτερο να έχει κάνει 4'' ταχύτερο χρόνο στον προκριματικό. Όμως ο Χατζηγεωργίου κατέβασε το χρόνο του κατά 7'' και πήρε τη νίκη ενώ ο Αληφακιώτης είχε πτώση και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Ένας ακόμη διεκδικητής της νίκης ο Βαγγέλης Καββάδας είχε ένα φοβερό run, αλλά έμεινε τελικά δεύτερος 1,8'' πίσω από τον νικητή. Το βάθρο συμπλήρωσε ο τρελαμένος Σωτήρης Γκόντας καβάλα στο νέο του ποδήλατο.

Κατηγορία Veteran
Την έκτη συνεχόμενη νίκη του πήρε ο Φώτης Σκαρής μπροστά από τον Κώστα Πισσανό και τον Αργύρη Κωστόγιαννη στους Veteran.