Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Θερμή υποδοχή από τον Ναυτικό Όμιλο για τον Στέφανο Ντούσκο!

Επέστρεψε στα Γιάννενα απ’ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ

Στα Γιάννενα επέστρεψε χθες το πρωί από το Ρότερνταμ της Ολλανδίας ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Στέφανος Ντούσκος και ο Ν.Ο.Ι. τον υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο με όλες τις τιμές, όπως άλλωστε επιβάλλουν οι μεγάλες επιτυχίες που κατέκτησε.Τον 19χρονο κωπηλάτη, ο οποίος γύρισε φορώντας στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο κατέκτησε μαζί με τον Γιάννη Πέτρου στη Δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών κατά το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας καλωσόρισαν στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων η οικογένειά του, μέλη της...
Διοίκησης του Ν.Ο.Ι. με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Αλεξίου, προπονητές και αθλητές του Ομίλου, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι δηλώσεις
-«Νιώθω περήφανος που αγωνίστηκα κι έδωσα το 100% των δυνάμεών μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, παρόλο που έτρεξα άρρωστος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη δεύτερη θέση στον κόσμο και φυσικά για την έκτη θέση στην Ολυμπιάδα. Είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί», ανέφερε ο νεαρός Γιαννιώτης Πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης αμέσως μετά την άφιξή του στα Γιάννενα Αεροδρόμιο. Όπως είπε, επόμενος στόχος είναι οι διακοπές και η ξεκούραση απ’ την σκληρή προπόνηση.-«Ο Στέφανος μας έκανε πραγματικά περήφανους με τη διπλή συμμετοχή που είχε σε κορυφαία αθλητικά γεγονότα, τόσο στην Ολυμπιάδα όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στον ίδιο όσο και στον Ναυτικό Όμιλο που έχει παράδοση στο να παράγει Ολυμπιονίκες. Εύχομαι αυτή να συνεχιστεί», τόνισε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού Βασίλης Καλούδης.-Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας έκανε επίσης λόγο για συνέχιση της παράδοσης του Ν.Ο.Ι. στην ανάδειξη παγκόσμιων Πρωταθλητών και Ολυμπιονικών, τονίζοντας πως «εμείς ως αιρετή Περιφέρεια στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια και κάθε συμμετοχή σε αγώνες. Η προσπάθεια που έγινε από αυτά τα παιδιά, τους γονείς τους και τους διοικούντες του σωματείου ήταν τεράστια. Πρέπει όλοι να συνεχίσουμε σ’ αυτό το ρυθμό, όχι γιατί μας το επιβάλλει η Πολιτεία, αλλά γιατί εμείς οι απλοί πολίτες θέλουμε να το κάνουμε, να σηκώνουμε ψηλά την πατρίδα μας».-Τέλος, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Αλεξίου υπογράμμισε με έμφαση ότι «αυτό που έγινε φέτος με τον Στέφανο Ντούσκο είναι κάτι το ανεπανάληπτο, το μεγαλειώδες! Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος Πρωταθλητής μαζί δεν έχει ξανασυμβεί στο άθλημα της Κωπηλασίας. Εύχομαι ελπίζω και πιστεύω ο Στέφανος να φτάσει πολύ ψηλά και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες να μας έρθει με μετάλλιο».