Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

ΗΠΕΙΡΟΣ-Mέρες και νύχτες λαϊκού πολιτισμού με το Πολυφωνικό Καραβάνι!

Από τις 30 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου
Μεγάλο Πολυφωνικό Καραβάνι 2016.Το μεγάλο ταξίδι των φωνών που διαρκώς ξαναρχίζει.
Από τις 30 Ιουλίου  έως τις  9 Αυγούστου.Το ταξίδι που διατρέχει τους φυσικούς και κοινωνικούς χώρους της πολυφωνίας δεκαοκτώ χρόνια τώρα! Με αέναες επιστροφές, με νέους προορισμούς, καλοσωρίζοντας διαρκώς νέους συνταξιδιώτες! Ένα πολύτροπο ταξίδι! Με συναυλίες, γλέντια, παρουσιάσεις, συλλογικές επιτόπιες καταγραφές, περιοδεύον εργαστήρι πολυφωνίας με σεμινάρια, περιήγηση, εναλλακτικές δράσεις. Ένα διαρκές ταξίδι από τόπο σε τόπο, από χωριό σε χωριό, ένα ταξίδι μύησης και αποκάλυψης, με συνταξιδιώτες αφοσιωμένους ταξιδευτές στα...
τοπία της λαϊκής πολυφωνίας και της ζώσας παράδοσης.Λεπτομέρεις για το περιεχόμενο δράσεων σε κάθε σταθμό του μεγάλου ταξδιού θα κοινοποιηθούν τις αμέσως επόμενς ημέρες. Στο μεταξύ, το ημερολόγιο πρόγραμμα του Καραβανιού διαμορφώνεται ως εξής:
Σάββατο 30 Ιουλίου
Γιαννωτά Ελασσόνας (8 μμ)
Κυριακή 31 Ιουλίου
Βωβούσα (8 μμ)
Δευτέρα 1 Αυγούστου
Περιβόλι Γρεβενών (πρωί), Κόνιτσα (2 μμ)
Δολό Πωγωνίου (8 μμ)
Τρίτη 2 Αυγούστου
Πωγωνιανή, Μαυρόπουλο (πρωί), Παρακάλαμος (2 μμ)
Παλιό Μαυρονόρος (5 μμ), Στρατίνιστα (8 μμ)
Τετάρτη 3 Αυγούστου
Σελιό, Σωτήρα Άνω Δερόπολης (10 πμ – 4 μμ)
Γλύνα (5 μμ), Πολύτσανη (8 μμ)
Πέμπτη 4 Αυγούστου
Δερβιτσάνη (10 πμ), Andon Poci (1 μμ)
Φοινίκη (5 μμ), Παλιά Σαγιάδα (8 μμ)
Παρασκευή 5 Αυγούστου
Πλαίσιο (11 πμ), Γιρομέρι ( 1 μμ)
Πόβλα (5 μμ), Τσαμαντάς (8 μμ)
Σάββατο 6 Αυγούστου
Λιας (11 πμ), Λαγγάβιτσα (1 μμ), Πολύδροσο (9 μμ)
Κυριακή 7 Αυγούστου
Σούλι (11 πμ), Κάστρο Πάργας (9 μμ)
Δευτέρα 8 Αυγούστου
Κάτω Γαρούνας, Κέρκυρα (2 – 8 μμ)
Ελαφότοπος Ζαγορίου (11:59 μμ μέχρι την ανατολή, στο πανηγύρι)
Για πρακτικές πληροφορίες, στοιχεία επικοινωνίας και σημεεία συνάντησης μπορείτε να στείλετε είτε προσωπικό μήνυμα στον κερατζή Alexandros Lambridis, είτε email στο apiros@otenet.gr. Το ταξίδι γίνεται με πολλά Ι.Χ., μοιραζόμαστε σε αυτά και συνταξιδεύουμε, μοιράζοντας και τα κοινά έξοδα. Σε πολλούς τόπους τα έξοδα διαμονής ή διατροφής ή και τα δύο καλύπτονται από όσους μας προσκαλούν. Απαραίτητο είναι όμως να τους γνωστοποιήσουμε έγκαιρα πόσοι θα είμαστε για να μπορούν να προετοιμαστούν για τη φιλοξενία μας. Για αυτό, καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στο Καραβάνι ορίζεται η Κυριακή 24 Ιουλίου. Αυτό αφορά, βέβαια, όσους συνταξιδεύουμε σε όλη τη διαδρομή, όσοι άλλοι θέλουν μπορούν να μας συναντήσουν σε κάποιους σταθμούς του Καραβανιού. Η συμμετοχή στα σεμινάρια, στις επιτόπιες καταγραφές, ωστόσο, χρειάζεται δήλωση συμμετοχής έγκαιρα, δεν μπορούμε να είμαστε απεριόριστοι ούτε ασυντόνιστοι σε αυτά. Αντίθετα, τα γλέντια, οι συναυλίες, οι παρουσιάσεις είναι για όλο τον κόσμο!