Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Συνάντηση του Δημάρχου,με τον Ουκρανό Πρέσβη

Το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα επισκέφθηκε το πρωί ο Ουκρανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Βολοδίμιρ Σκουρώφ (Volodymyr Shkurov) , για να τονίσουν και οι δύο στις δηλώσεις τους, αμέσως μετά τη συνάντηση, πως «υπάρχει γόνιμο έδαφος συνεργασίας».
Τρεις από τους Αδελφούς Ζωσιμά, ξεκίνησαν τον 18ο αιώνα την εμπορικής τους δραστηριότητα στην Ουκρανική, σήμερα, πόλη Νίζνα και είναι αυτός ο ιστορικός συνδετικός κρίκος Ηπείρου-Ουκρανίας που..
μνημόνευσαν Δήμαρχος και Πρέσβης.Στη συνάντηση κυριάρχησαν θέματα τουριστικών και πολιτιστικών συνεργασιών, ενώ ένα από τα θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων -και αντιμετώπισε με μεγάλο ενδιαφέρον ο Ουκρανός Πρέσβης – είναι η διερεύνηση της δυνατότητας να παρουσιαστεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας η έκθεση της Γιαννιώτικης Αργυροχρυσοχοΐας.
«Είχα την τιμή να υποδεχθώ σήμερα τον Ουκρανό Πρέσβη. Χαίρομαι γιατί η προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνουμε πιάνει τόπο. Τα Γιάννενα «ακούγονται» εκτός συνόρων κι αυτό μας χαροποιεί. Ανταλλάξαμε απόψεις για συνεργασίες στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού και φαίνεται ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.Από την πλευρά του ο Ουκρανός Πρέσβης που επισκέπτεται πρώτη φορά τα Γιάννενα, δήλωσε «εντυπωσιασμένος από την όμορφη πόλη και τους όμορφους ανθρώπους που συνάντησα».Για τη συζήτηση του με το Δήμαρχο ο κ. Σκουρώφ είπε πως «συνάντησα έναν άνθρωπο ανοιχτό και εποικοδομητικό. Μιλήσαμε για πολλά θέματα, κυρίως για τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Μπορούμε να κάνουμε μικρά και συγκεκριμένα βήματα για να προχωρήσουμε συνεργασίες και αυτά συζητήσαμε».