Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Ο Πινόκιο σήμερα στα Γιάννενα

Στις 9:00 το βράδυ,στο θέατρο Ε.Η.Μ. Φρόντζου

Η παιδική σκηνή «Οι μαγικές σβούρες» παρουσιάζουν στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, τον «Πινόκιο» του Κάρλο Κολοντι., σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου, στις 9:00 το βράδυ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμης.Μια φορά κι έναν καιρό ήταν … - Ένας βασιλιάς ; Όχι, παιδιά, κάνετε λάθος. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κομμάτι ξύλο. Ένα απλό κούτσουρο…Έτσι ξεκινά η πιο γοητευτική , κλασική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του πιο διάσημου, μικρού και ανυπάκουου ψεύτη με την υπέροχη ζεστή καρδιά και το κοφτερό μυαλό. Έγινε μια μοναδική σύγχρονη παράσταση από τις μαγικές σβούρες και τον...
σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη, όπου τα παιδιά βλέπουν μια συμβολική και χιουμοριστική αναπαράσταση του κόσμου.Ο μαστρο-Τζεπέτο, λοιπόν, από ένα κούτσουρο φτιάχνει έναν ξύλινο κούκλο που κλαίει και γελάει σαν παιδί. Ο Πινόκιο κατεργάρης και ανυπάκουος το σκάει και βρίσκεται στο δρόμο που είναι γεμάτος πειρασμούς, κι εκεί με όρεξη θα μάθει τη ζωή και θα χαρεί την ελευθερία του, θα περάσει σταυροδρόμια κι ανηφόρες.Κι όλα αυτά έχοντας στο πλάι του τη φωνή της λογικής και της συνείδησης, ένα Γρύλλο. Κάθε του βήμα και ένα μάθημα ζωής .Το πάθημα, θ’ αργήσει να γίνει, αλλά τελικά, γίνεται μάθημα. Θα ζήσει απίστευτες περιπέτειες, ώσπου στο τέλος με τη βοήθεια της Γαλάζιας Νεράιδας θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία του και θα μεταμορφωθεί σε αληθινό αγόρι , έτοιμο να περάσει στον κόσμο της ενήλικης ζωής.Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης προέρχονται όλα από τη μεγάλη Ιταλική Σχολή και τα παιδιά θα «ταξιδέψουν» με μελωδίες όλων των μεγάλων Ιταλών Μουσουργών (Verdi, Paganini, Bellini, Puccini) αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από τη Νάπολη μέχρι και την Κάτω Ιταλία.
Σκηνικά: Νίκος Δεντάκης. Κοστούμια: Βέρα Αναστασάκου. Kίνηση: Αντιγόνη Γύρα. Ενορχήστρωση - Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης. Μάσκες – Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού.
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης. Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος. Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παππάς. Βοηθός Χορογράφου: Ευγενία Σιγαλού. Παραγωγή: μαγικές σβούρες.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα, Γιάννης Φιλίππου.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ. 8 ευρώ προπώληση στο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης». 6 ευρώ για τον κάτοχο κάρτας ανεργίας (πωλούνται μόνο στο ταμείο του θεάτρου, την ημέρα της παράστασης, με απαραίτητη προσκόμιση κάρτας και αστυνομικής ταυτότητας). Διάρκεια: 90΄.
Κρατήσεις - Πληροφορίες στο τηλ. 2109853609, 6948744988.