Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ο καιρός της εβδομάδας

Οι τοπικές μπόρες τις απογευματινές ώρες στα ορεινά θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού τη νέα εβδομάδα στην Ήπειρο, ενώ από Παρασκευή αναμένουμε πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την περιφέρεια. Πιο αναλυτικά:
Τη Δευτέρα 16.5.2016 η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις σε μεγάλο μέρος της Ηπείρου, γρήγορα όμως ο καιρός στις παράκτιες και πεδινές περιοχές, καθώς και σε...

ορισμένες ημιορεινές περιοχές, θα βελτιωθεί. Στα ορεινά και σε αρκετά ημιορεινά τμήματα τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες, ενώ έως το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς στα παράκτια και πεδινά τμήματα, 8 έως 21 στις ημιορεινές περιοχές και από 4 έως 14 βαθμούς στις ορεινές.Την Τρίτη (17/5) και την Τετάρτη (18/5) θα επικρατούν σποραδικές νεφώσεις οι οποίες στα ορεινά τμήματα θα πυκνώσουν τις θερμές ώρες της ημέρας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.Την Πέμπτη (19/5) αναμένεται καλύτερος καιρός με αρκετή ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. Από το βράδυ όμως θα εμφανιστούν νεφώσεις όπου σταδιακά θα αυξάνονται. Οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 5 και τοπικά στις παράκτιες περιοχές 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ενώ θα αυξηθεί και η υγρασία στην ατμόσφαιρα.Την Παρασκευή (20/5) αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. Τα φαινόμενα σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα νοτιοδυτικά έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το βράδυ σε δυτικούς– βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.Αναλυτική πρόγνωση καιρού για περιοχές της Ηπείρου: