Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Μαζικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην 'Ηπειρο

Μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα. Από νωρίς οι απεργιακές φρουρές περιφρούρησαν την απεργία σε εργοτάξια και χώρους δουλειάς με πιο μαζικές αυτές στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης και στο σούπερ μάρκετ του «Καρυπίδη».Στην κεντρική συγκέντρωση χαιρετισμό έκανε ο Νίκος Έξαρχος από τη Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Ο λαός έχει πλέον την πείρα, βγάζει καθημερινά συμπεράσματα, είναι ώρα να δείξει τη δύναμή του. Αυτό ως ένα βαθμό αντανακλάται και στα χθεσινά αποτελέσματα των αρχαιρεσιών στο...
Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέκτησαν την απόλυτη πλειοψηφία. Η σημερινή μέρα είναι η έναρξη του γενικού ξεσηκωμού που πρέπει να σημάνει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε γιαπί, όπου ζει και πονά η εργατιά της πόλης μας».Η ομιλία έκλεισε με κάλεσμα στις απεργιακές φρουρές του ΠΑΜΕ για τη 2η μέρα της απεργίας, στην πανηπειρωτική συγκέντρωση στα Γιάννενα, αύριο στις 12.00 στο Δημαρχείο και στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς την Κυριακή στις 10.00 στο Δημαρχείο.

Στην Ηγουμενίτσα
Με πορεία στους δρόμους της πόλης ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας που οργάνωσαν τα ταξικά σωματεία του νομού ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Μπούργος. Οι ταξικές δυνάμεις ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο Σάββατο 7 Μάη 2016 στην πανηπειρωτική απεργιακή συγκέντρωση στα Γιάννενα.

Στην Άρτα
Μαζικό και μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο που οργάνωσε, στο πλαίσιο της 48ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, το Εργατικό Κέντρο Άρτας την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στην πλατεία Κιλκίς.Κεντρικός ομιλητής ήταν το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Άρτας Κώστας Παπασωτηρίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην επίθεση της κυβέρνησης που για χάρη των απαιτήσεων του κεφαλαίου και της ΕΕ καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.Επίσης κατήγγειλε την εργοδοτική τρομοκρατία και καταστολή με αφορμή τις δεκάδες προσαγωγές απεργών οικοδόμων στην Αθήνα, την προσαγωγή ενός εργαζόμενου στο λιμάνι του Βόλου και την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές ώστε να βγει παράνομη η απεργία των ρυμουλκών.Μετά την ομιλία ακολούθησε δυναμική πορεία κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου και στο τέλος ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού για το πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο στα Γιάννενα στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο με αναχώρηση λεωφορείων από το Εργατικό Κέντρο στις 10.30 το πρωί.

Στην Πρέβεζα
Μαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεοφάνειο, στην Πρέβεζα, από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτό.Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι μαθητές και φοιτητές, γυναίκες, συνταξιούχοι, έσμιξαν τις φωνές τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου με κυρίαρχα τα συνθήματα:«Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο. Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»
«Μ’ αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση. Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση»
«Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!»
Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν από νωρίς το πρωί τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, με περιοδείες σε όλους τους χώρους δουλειάς στην περιοχή και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στο χώρο του παλιού ΚΤΕΛ, ενώ από τα μεγάφωνα γινόταν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις τριήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από το ΠΑΜΕ στην περιοχή.Σύντομο χαιρετισμό στην απογευματινή απεργιακή συγκέντρωση έκανε ο Τάσος Κοντομίχης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας. Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση, εκ μέρους της γραμματείας ΠΑΜΕ Πρέβεζας, πραγματοποίησε η Εύη Πάρλα, αντιπρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που υπάρχει, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην τριήμερη απεργία, να δώσουν ανυποχώρητο αγώνα ούτως ώστε να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Από το βήμα της συγκέντρωσης, έγινε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία για το Σάββατο και την Κυριακή.