Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΗΠΕΙΡΟΣ: Απογευματινές μπόρες και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Αναλυτική πρόγνωση
Θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ο άστατος καιρός στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, ενώ μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, θα παρουσιάσει η θερμοκρασία. Πιο αναλυτικά:
Πέμπτη (5/5/2016): Με ηλιοφάνεια και λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα σε ολόκληρη την Ήπειρο. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις βαθμιαία θα πυκνώσουν, ενώ θα...
σημειωθούν τοπικές παροδικές βροχοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της περιφέρειας. Τα φαινόμενα έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς στις παράκτιες περιοχές, τους 10 έως 22 στα πεδινές τμήματα, 6 έως 20 βαθμούς στα ημιορεινά και από 3 έως 16 με 17 βαθμούς στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βορειοδυτικά έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.
Την Παρασκευή (6/5/2016) και το Σάββατο (7/5/2016) το σκηνικό του καιρού δεν αναμένεται να αλλάξει, έτσι θα συνεχιστούν οι απογευματινές μπόρες στο εσωτερικό της περιφέρειας, ενώ καλός θα είναι ο καιρός στις παραθαλάσσιες περιοχές. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει λίγο φτάνοντας τους 25 βαθμούς στα πεδινά τμήματα, τους 23 στις ημιορεινές και παράκτιες περιοχές και τους 20 βαθμούς στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.Την Κυριακή (8/5/2016) θα επικρατούν αραιές νεφώσεις πυκνότερες κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες με αποτέλεσμα την μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας και την αύξηση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα.Αναλυτική πρόγνωση καιρού για περιοχές της Ηπείρου: