Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΗΠΕΙΡΟΣ-Εκδηλώσεις στις Π.Ε. Ηπείρου για τον εορτασμό λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Ως ημέρα πανελλαδικού Eορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού καθιερώθηκε, με το άρθρο 4, παράγραφος 1 του νόμου 2703/1999, η 9η Μαΐου κάθε χρόνου.Στο πλαίσιο του εορτασμού οργανώνονται εκδηλώσεις με περιεχόμενο την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του ελληνικού λαού, εναντίον των...
εχθρικών στρατευμάτων.Ο φετινός εορτασμός, θα γίνει σ’ ολόκληρη τη χώρα τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016.Η Περιφέρεια Ηπείρου, για να τιμήσει την ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου πραγματοποιεί:
-Στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα τη Δευτέρα στις 10:30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και κατάθεση στεφάνων στις 11:00 π.μ. στο Ηρώο Μπιζανομάχων, στην κεντρική πλατεία.
-Στην Π.Ε. Άρτας, στην Άρτα, στις 10:30 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο (μπροστά από το Ναό).
-Στην Π.Ε. Πρέβεζας, στην Πρέβεζα, στις 10:00 π.μ. Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και κατάθεση στεφάνων στις 10:30 π.μ. στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης (κεντρική αγορά).
-Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας, στο Γραικοχώρι, στις 10:10 π.μ. Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου και κατάθεση στεφάνων στις 10:45 π.μ. στο Μνημείο Πεσόντων στο Γραικοχώρι.
Σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημοσίων καταστημάτων την ημέρα και το βράδυ της εορτής σ’ όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων.