Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

ΖΑΓΟΡΙ-Το Aristi Mountain Resort + Villas, καλωσορίζει τον Έλληνα διεθνή Σεφ Γιάννη Κιόρογλου

Αναλαμβάνει Executive Chef του ξενοδοχείου
Την «Κουζίνα της Φύσης» εγκαινιάζει το Aristi Mountain Resort + Villas, καλωσορίζοντας τον Έλληνα διεθνή Σεφ Γιάννη Κιόρογλου, ο οποίος αναλαμβάνει Executive Chef του ξενοδοχείου.Πρόκειται για το νέο γαστρονομικό concept του κορυφαίου ορεινού resort, που βρίσκεται στο χωριό Αρίστη στα Ζαγοροχώρια, το οποίο εντάχθηκε πριν από λίγους μήνες στην αλυσίδα ξενοδοχείων της National Geographic “Unique Lodges Of The World”, ενώ βραβεύτηκε πρόσφατα ως το καλύτερο «Luxury Hideaway Resort» της Ευρώπης.To Aristi επιδιώκοντας να απογειώσει τη γαστρονομική εμπειρία των επισκεπτών του αλλά και των...
επισκεπτών της περιοχής, ανανέωσε πρόσφατα τους χώρους του εστιατορίου του “Salvia”, ενώ στις παρυφές του χωριού, λίγα μέτρα από το ξενοδοχείο δημιούργησε μια «γυάλινη φάρμα», ένα σύγχρονης τεχνολογίας θερμοκήπιο από γυαλί που δίνει τη δυνατότητα καλλιέργειας λαχανικών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με βιολογικό τρόπο. Το ελεγχόμενο από πλευράς υγρασίας και θερμοκρασίας περιβάλλον δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για τα φυτά και κάνει περιττή την χρήση ψεκασμών με φυτοφάρμακα. Στο χωράφι γύρω – γύρω φυτεύεται ένα μποστάνι, με ζαρζαβατικά, αρωματικά φυτά και βότανα, ενώ σύντομα ο χώρος αυτός θα είναι επισκέψιμος και θα οργανώνονται εκεί γευσιγνωσίες, barbeque, μικρά πρωτότυπα events, κ.α.Ο βραβευμένος Σεφ Γιάννης Κιόρογλου γνώστης και οπαδός της ηπειρώτικης κουζίνας, αλλά και των εκλεκτών πρώτων υλών που γεννά η ηπειρώτικη γη, εμπνεύστηκε για το Aristi την «Κουζίνα της Φύσης» και την μετέφερε στα πιάτα του Salvia. Σχεδόν το σύνολο των προϊόντων προέρχονται από τα χωράφια της γύρω περιοχής, από τα κοντινά τυροκομεία, από τα γύρω ποτάμια, ενώ τα κρέατα είναι από ντόπιους παραγωγούς που μεγαλώνουν τα ζώα τους με μεράκι. Όπως ο ίδιος ο Σεφ του Aristi Mountain Resort + Villas λέει: «Το νέο μενού του Aristi γεννήθηκε μέσα από την ομορφιά και την απλότητα της περιοχής που το περιβάλει. Οι ιδέες στο μυαλό μου γέμισαν με γεύσεις και αρώματα από την περιοχή και κατάλαβα ότι πρέπει να δημιουργήσω πιάτα απλά και με ουσία γεμάτα, σαν τον καθαρό αέρα της περιοχής! Είναι σαν όνειρο να ξυπνάς το πρωί και να κόβεις τους ολόφρεσκα βιολογικά προϊόντα από το μποστάνι και το θερμοκήπιο και να τα συνδυάζεις με αυτά που σου χαρίζει άφθονα η περιοχή!».Το νέο μενού του εστιατορίου Salvia είναι ένα αληθινό παζλ γεύσης. Η ποταμίσια πέστροφα, συνδυάζεται με εσπεριδοειδή και μαγειρεύεται με τον πιο απλό τρόπο αφού μαριναριστεί στο φρέσκο χυμό του λεμονιού. Το ξακουστό χέλι Κορωνησίας, τα διάσημα ντόπια τυριά και μανιτάρια, τα εκλεκτά κρέατα από τις φάρμες τις περιοχής και τόσο άλλα εκλεκτά προϊόντα, βρίσκονται στο νέο κατάλογο. Ανάλογα με τις εποχές του χρόνου θα αλλάζει και το μενού, ακολουθώντας ευλαβικά την εποχικότητα των προϊόντων.Η λίστα των κρασιών τιμώντας τον Ελληνικό αμπελώνα, ανανεώθηκε και εμπλουτίσθηκε, με έμφαση στα Κτήματα της Ηπείρου και της ευρύτερης γύρω περιοχής, αλλά και με ετικέτες από όλη τη χώρα, ενώ προστέθηκαν αρκετές επιλογές από τσίπουρα και αποστάγματα.Ο βραβευμένος δύο φορές με το βραβείο «Ελληνικής Κουζίνας», Σεφ Γιάννης Κιόρογλου, μοιράζει τη ζωή του στις κουζίνες της Γαλλικής Ριβιέρας, της Καραϊβικής, της Σαντορίνης και του Aristi Mountain Resort + Villas.Έχει εργαστεί σε σπουδαία εστιατόρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βραβευμένα με αστέρια Michelin και Χρυσό Σκούφο (Costantin Fillipou, Santo by Martin Berasategui, Notos, Χύτρα, Sani Water Restaurant, ART02, Etrusco, κ.α.), ενώ από το 2013 είναι executive chef στο εστιατόριο La Guerite στις Κάννες και από το 2015 στο La Guerite St. Barths, στα οποία απασχολεί μεγάλο αριθμό Ελλήνων μαγείρων, ενώ στα μενού του έχουν θέση πολλές ελληνικές συνταγές, προβάλλοντας στην πράξη την νέα ελληνική γαστρονομία σε όλο τον κόσμο.