Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Συνάντηση Α.Βασιλείου με τον διοικητή της VIIIης Ταξιαρχίας

Με τον Διοικητή της VIIIης Μ/Π ΤΑΞΠΖ Ταξίαρχο Νικόλαο Ανδριόπουλο είχε συνάντηση  ο πολιτευτής Ιωαννίνων και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Αντιστράτηγος (ε.α.) Αντώνης Βασιλείου.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία έλαβε χώρα στο διοικητήριο της VIIIης Μ/Π ΤΑΞΠΖ και η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο και συναδελφικό κλίμα, έγινε ενημέρωση επί του προσφυγικού για την τρέχουσα κατάσταση και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς και ακολούθησε συζητήθηκε σε βάθος κατά την οποία διερευνήθηκαν όλες οι πτυχές του εν λόγω θέματος για την...
βέλτιστη αντιμετώπιση του.Ο κ. Βασιλείου συνεχάρη τον κ. Ταξίαρχο για την αποτελεσματικότητα και το σοβαρό έργο των ΕΔ στην περιοχή μας και δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης στο τόσο δύσκολο έργο του, όπου, όποτε και αν χρειαστούν οι εμπειρίες και οι γνώσεις του.Στη συνέχεια ο κ. Βασιλείου επισκέφθηκε τον χώρο φιλοξενίας στον Κατσικά όπου συναντήθηκε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Μαντά και κα Μερόπη Τζούφη, τον Ειδικό Σύμβουλο του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Λάζαρο Νάτση, τον αντιδήμαρχο του δήμου Ιωαννιτών κ. Παντελή Κολόκα, και τον Διοικητή του ΕΚΑΒ κ. Βασίλη Παπαδιώτη και με τους οποίους είχε πολύωρη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.Ο κ. Βασιλείου μεταξύ άλλων προτάσεων, τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη :
· Να λυθούν άμεσα τα θέματα υγιεινής, όπως επαρκή σημεία ατομικής καθαριότητας και αποχέτευση λυμάτων με σύνδεση της στο δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού.
· Ενίσχυση του δικτύου ύδρευσης έτσι ώστε να μη εμφανιστούν προβλήματα στην περιοχή κατά τους θερινούς μήνες.
· Τοποθέτηση κεντρικής μεγαφωνικής συσκευής για την εκπομπή ενημερωτικών ανακοινώσεων.
· Έναρξη ενεργειών για μετάβαση στην επόμενη φάση της ημιμόνιμης εγκατάστασης των προσφύγων είτε σε container – οικίες, είτε σε ενοικιαζόμενες οικίες και μέχρι την μετεγκατάστασή τους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, που είναι και το βασικότερο αίτημα τους.