Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

ΗΠΕΙΡΟΣ-Φθινοπωρινός έως και χειμωνιάτικος αναμένεται ο καιρός

Πρόγνωση του καιρού έως και την Κυριακή του Πάσχα

Φθινοπωρινός έως και χειμωνιάτικος αναμένεται ο καιρός στην Ήπειρο τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης εβδομάδας, ενώ από τη Μεγάλη Τετάρτη θα περάσουμε σταδιακά ξανά στην άνοιξη.Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα αναμένουμε αρκετές νεφώσεις οι οποίες από νωρίς το πρωί θα πυκνώσουν στο εσωτερικό της Ηπείρου και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές μπόρες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι ενδέχεται να ενισχυθούν, ενώ ίσως βρέξει και στα παράκτια τμήματα. Χαρακτηριστικό του καιρού της Μεγάλης Δευτέρας θα είναι οι ...
χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες στα ορεινά τις βραδινές ώρες θα πλησιάσουν τους 0 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να χιονίσει πρόσκαιρα σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1200 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικά αρχικά έως 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βορειοδυτικούς φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ τοπικά.
M. Τρίτη 26, Απριλίου 2016
Με αρκετή ψύχρα και σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου θα ξημερώσουμε τη Μ. Τρίτη, ενώ έως τις πρωινές ώρες θα συνεχίζονται οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά ορεινά τμήματα της περιφέρειας. Από το μεσημέρι ο καιρός αναμένεται σταδιακά να βελτιωθεί. Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς στα παράκτια και πεδινά τμήματα, 6 με 14 στα ημιορεινά και από -1 έως 10 βαθμούς στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοδυτικά φτάνοντας στα παράκτια τμήματα τα 6 και κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως σταδιακά θα εξασθενίσουν.
Τη Μ. Τετάρτη (27/4) και τη Μ. Πέμπτη (28/4) θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Πυκνότερες θα είναι νεφώσεις το βράδυ τις Μ. Πέμπτης όπου ενδέχεται να βρέξει ασθενώς στις βορειότερες κυρίως περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες έως και 4 μποφόρ, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα φτάσει την Μ. Πέμπτη το μεσημέρι τους 23 με 24 βαθμούς στα πεδινά και ορισμένα ημιορεινά τμήματα, τους 22 βαθμούς στις παράκτιες περιοχές και τους 18 με 19 βαθμούς στα ορεινά.
Την Μ. Παρασκευή (29/4) και το Μ. Σάββατο (30/4) θα επικρατεί γενικά ζεστός και υγρός καιρός, με αραιές νεφώσεις πυκνότερες κατά διαστήματα, ενώ ενδέχεται να μεταφερθεί στην περιοχή μας σκόνη από τη βόρεια Αφρική. Η πιθανότητα τοπικών ασθενών βροχών είναι αρκετά μικρή και περιορίζεται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, κυρίως το Μ. Σάββατο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο 1 με 2 βαθμούς.
Άγιο Πάσχα, 1 Μαΐου 2016
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο καιρός ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα ίσως να μας χαλάσει τα σχέδια για υπαίθριες εκδηλώσεις, καθώς η ήλιος θα εναλλάσσεται με νεφώσεις οι ποίες στα ορεινά και ημιορεινά θα είναι πυκνότερες και ίσως σημειωθούν τοπικές μπόρες μετά το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Με καλύτερο καιρό θα γιορτάσουν το Πάσχα οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών της Ηπείρου όπου εκεί αναμένεται να επικρατούν μόνο λίγες σποραδικές νεφώσεις.
Αναλυτική πρόγνωση καιρού για περιοχές της Ηπείρου: