Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Πραγματοποιήθηκε χθες το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Πραγματοποιήθηκε χθες το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Ε.Ε. – ΝΑΤΟ από την Τοπική Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ.Στο συλλαλητήριο πήραν μέρος εργαζόμενοι από τα ταξικά σωματεία, άνεργοι, φοιτητές και σπουδαστές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ.Στη συγκέντρωση μίλησε ο Φάνης Κάτσιος μέλος της Γραμματείας Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ. Κάλεσε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες των Ιωαννίνων να υψώσουν φωνή αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες που εδώ και μερικές μέρες βρίσκονται και στην περιοχή των...
Ιωαννίνων και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου και ζουν στην πλειοψηφία τους σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μέσα στη βροχή.Αναδείχθηκε η ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή της στο κλείσιμο των συνόρων και στον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας. Δε δίστασε να ζητήσει μέχρι και την εμπλοκή των φονιάδων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο υπονομεύοντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες εμπλέκουν τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις.Κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν πιο αποτελεσματική την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και τους λαούς που ξεκληρίζονται, δυναμώνοντας και την πάλη ενάντια στην Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, τα μονοπώλια που γεννούν τους πολέμους, τον ξεριζωμό και την ξενιτιά δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που πνίγονται στο Αιγαίο, στοιβάζονται και εγκλωβίζονται στη χώρα μας.
Τέλος ο ομιλητής κάλεσε τον εργαζόμενο λαό της πόλης και της περιοχής, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να μην δείξουν κανένα εφησυχασμό. Επισήμανε ότι είναι ίδια η πολιτική που δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες προκειμένου να διασφαλίσει το καπιταλιστικό κέρδος με την πολιτική που μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διαλύει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Ανέδειξε την ανάγκη να συνεχίσουμε οργανώνοντας της πάλης μας παντού. Να προετοιμάσουμε την 48ωρη απεργία για να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος για την κοινωνική ασφάλιση.Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν συνθήματα όπως: «Μέσα στις Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία έχει μόνο πόλεμο, φτώχεια και ανεργία», «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών», «οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με τον λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» κ.α. Στη διάρκεια της πορείας ενημέρωναν για την πρωτοβουλία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκη για τους πρόσφυγες, στο Συνδικάτο Οικοδόμων στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, καθημερινά από τις 6- 9μμ.