Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Η παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου»,στο Θέατρο Καμπέρειο

Σήμερα Δευτέρα 1η και αύριο Τρίτη 2 Φεβρουαρίου

Η παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με την Ελένη Ουζουνίδου, παρουσιάζεται στα Ιωάννινα στο Θέατρο Καμπέρειο σήμερα Δευτέρα 1η και αύριο Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του χειμερινού θεατρικού φεστιβάλ του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.Παράλληλα, η παράσταση συνεχίζει την ...
επιτυχημένη πορεία της στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, όπου παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά.
Λίγα λόγια για το έργο
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου. Γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30, κόρη ανώτερου υπάλληλου του Υπουργείου Εμπορίου. Διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού.Ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει και κυρίως να αποδεχτεί τη ζωή που προχωράει δίπλα της. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.
Συντελεστές της παράστασης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού
Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Νίκος Καρανικόλας (Locotoro Design & Photography)
Παίζει η ηθοποιός: Ελένη Ουζουνίδου
Δευτέρα 1 & Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 21:15
Τιμές εισιτηρίων:
12€ κανονικό
10€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65)
Προπώληση: ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Αρχοντικό Πυρσινέλα (Παπάζογλου 5)
Τηλέφωνο: 2651025670