Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: "Στους αγρότες έχουμε χαμηλότερη βάση υπολογισμού της ελάχιστης εισφοράς απ’ ότι στους υπόλοιπους ασφαλισμένους"

"Δεν είναι το ίδιο ένας αγρότης στην περιοχή μου, τα Τζουμέρκα, στο βουνό με έναν μεγαλοκτηματία σε μία μεγάλη αγροτική πεδινή περιοχή"

Σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8, η Αρτινή κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, παραδέχτηκε ότι στα νέα κυβερνητικά μέτρα υπάρχει μια αύξηση των εισφορών στους αγρότες, όμως όπως εξήγησε, αυτή έρχεται σταδιακά μέχρι το 2020 και θα φτάσει στο 20%, όσο δηλαδή συνεισφέρουν για το ασφαλιστικό σύστημα όλοι. Επισήμανε ότι για τους αγρότες υπάρχει και κάτι ευνοϊκότερο, καθώς όπως εξήγησε: "Ενώ η βάση που ξεκινούν οι...
εισφορές σε όλους είναι περίπου τα 580 ευρώ, στους αγρότες με δεδομένο ότι υπάρχουν χαμηλότερα εισοδήματα υπολογίζεται στο 80% αυτού, δηλαδή στα 468 ευρώ περίπου. Επομένως στους αγρότες έχουμε χαμηλότερη βάση υπολογισμού της ελάχιστης εισφοράς απ’ ότι στους υπόλοιπους ασφαλισμένους. Και υπάρχει και η μεταβατικότητα, μέχρι το 2020, για να συμβεί αυτό". Ταυτόχρονα, η Ο. Γεροβασίλη ανέφερε ότι δεν βλέπει μεγάλες αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο, ενώ συνέχισε δηλώνοντας ότι: «Εγώ δεν βλέπω μεγάλες αντιδράσεις, πρώτον. Και δεύτερον ας το συζητήσουμε λίγο καλύτερα αυτό. Και εδώ έχουμε μία λύση η οποία δεν είναι αυτό το οποίο ακούγεται και περιγράφεται με τρομοκρατία". Ωστόσο δεν παρέλειψε να εστιάσει στην ανάγκη προστασίας των φτωχότερων αγροτών, αφού όπως χαρακτηριστικά τόνισε: "Θα σας θυμίσω ότι θα γίνει και το εξής σημαντικό βήμα που είναι ο διαχωρισμός του κατ’ επάγγελμα αγρότη, το οποίο νομίζω ότι είναι αίτημα γενικότερο προκειμένου να αποκατασταθεί μία ισορροπία και μία δικαιοσύνη. Και ο τρόπος όλος αυτός εξασφαλίζει την προστασία των φτωχότερων αγροτών, δεν είναι το ίδιο ένας αγρότης στην περιοχή μου, στα Τζουμέρκα, στο βουνό με έναν μεγαλοκτηματία σε μία μεγάλη αγροτική πεδινή περιοχή. Και σ’ αυτό οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι και να το δούμε διαφορετικά. Και έτσι θα συμβεί".