Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Τη Δευτέρα η πρώτη διανομή προϊόντων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Ενημερωτική σύσκεψη των εταίρων συγκάλεσε ο Δήμος Ιωαννιτών

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η κοινωνική σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Ιωαννιτών, πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη διανομή τροφίμων – και συγκεκριμένα κοτόπουλου- στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)».Για το συντονισμό και την καλύτερη οργάνωση της διανομής ο Δήμος Ιωαννιτών συγκάλεσε το πρωί στην...
αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, σύσκεψη όλων των κοινωνικών εταίρων της σύμπραξης.Είναι γεγονός πως το αρμόδιο Υπουργείο έχει καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος. Από την Π.Ε. Ιωαννίνων ξεκινάει στην ουσία «να τρέχει» σε πανελλαδικό επίπεδο για πρώτη φορά το πρόγραμμα Τ.Ε.ΒΑ ., όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παντελής Κολόκας.Αυτό συμβαίνει γιατί ο κοινωνικός τομέας του Δήμου έχει την αποδεδειγμένη οργανωτική ικανότητα και κινείται γρήγορα κα αποτελεσματικά, ενώ βοήθησε πολύ το γεγονός ότι ο προμηθευτής για τα νωπά κοτόπουλα, που αναδείχθηκε στην διαγωνιστική διαδικασία του Υπουργείου είναι η τοπική επιχείρηση «Νιτσιάκος», κάτι που διευκολύνει να ξεκινήσει η όλη διαδικασία από τα Γιάννενα.Ο κ. Κολόκας υπενθύμισε πως για το 2015 το πρόγραμμα Τ.Ε.ΒΑ. υλοποιείται μέσα από τις διαδικασίες του Υπουργείου (προμήθειες, διαγωνισμοί κ.λ.π.) ενώ στη συνέχεια η υλοποίηση του θα γίνεται από τις κοινωνικές συμπράξεις και τόνισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το ότι για την Π.Ε. Ιωαννίνων στην πρόταση που έχει υποβάλει ο Δήμος Ιωαννιτών δεν περιλαμβάνεται μόνο η διανομή επισιτιστικής βοήθεια σε απόρους αλλά μια σειρά άλλων υποστηρικτικών δράσεων για τη στήριξη των κοινωνικά ευπαθών πολιτών.
Η διευθύντρια των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, Ρόη Ζηκίδου, έδωσε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τα διαδικαστικά της πρώτης διανομής. Τόνισε πως απαιτείται ένας καλός συντονισμός, ιδιαίτερα γιατί αυτή η πρώτη διανομή αφορά νωπό προϊόν, όπως είναι το κοτόπουλο. Ευχαρίστησε την επιχείρηση «Νιτσιάκος» γιατί στα 17 σημεία διανομής που έχουν οριστεί για την Π.Ε. Ιωαννίνων θα διαθέσει αυτοκίνητα και ψυγεία, ώστε να γίνει γρήγορα και με ασφάλεια η διανομή.Η διανομή επισιτιστικής βοήθειας ξεκινάει τη Δευτέρα με κοτόπουλο και θα συνεχιστεί και με άλλα είδη.