Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με ακόμη πέντε Δημοτικά Θέατρα

Αλέκα Βακαλοπούλου: "Η συνεργασία αυτή έρχεται στην καλύτερη στιγμή για το ΔΗΠΕΘΙ που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια προσφοράς"

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψε χθες στη Βέροια το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, μαζί με ακόμη πέντε (5) ΔΗΠΕΘΕ της Βόρειας Ελλάδας (Κοζάνης, Βέροιας, Καβάλας, Κομοτηνής και Σερρών), που βρίσκονται στον άξονα της Εγνατίας Οδού και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δίκτυο των «ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού». Στόχος τους είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν κοινές πολιτιστικές δράσεις με μικρότερο κόστος αλλά και να ανταλλάξουν γνώσεις κι εμπειρίες με στόχο να...
κάνουν τους φορείς τους πιο παραγωγικούς. Στόχος του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η δικύωση των ΔΗΠΕΘΕ που βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και μέσα από την συνεργασία αυτή να τους δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης των καταστατικών σκοπών και στόχων τους και της περαιτέρω θεατρικής, καλλιτεχνικής, πολιτισμικής, ιστορικής και τουριστικής ανάδειξης του άξονα της Εγνατίας Οδού, από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη. Η Αλέκα Βακαλοπούλου πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου υπογράμμισε ότι: "Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων είναι από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν και φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια. Έφτασε πολύ ψηλά, αντιμετώπισε προβλήματα και σήμερα είναι σε φάση εξυγίανσης. Η συνεργασία αυτή έρχεται στην καλύτερη στιγμή. Εύχομαι η συνεργασία να μας κάνει πολύ δυνατούς". Αναλυτικά, το πρωτόκολλο επιδιώκει: 1) την ανάπυξη κοινών δράσεων των συμβαλλομένων ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. (ανά δύο, τρία, τέσσερα, πέντε ή έξι), που προάγουν τους σκοπούς των συστατικών τους πράξεων με την ενίσχυση της θεατρική αγωγής και παιδείας των περιφερειών τους και του πολιτισμού γενικότερα, 2) τη συνδιοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων με εκπαιδευτικό, καλλιτεχνικό, ψυχαγωγικό και εν γένει πολιτισμικό περιεχόμενο, 3) τη συνεργασία με διάφορους οργανισμούς, φορείς και φυσικά πρόσωπα που υπηρετούν συναφείς σκοπούς σε περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, 4) την καλλιτεχνική, πολιτισμική, ιστορική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του άξονα της Εγνατίας Οδού, από Ηγουμενίτσα μέχρι Αλεξανδρούπολη, 5) την προσπάθεια εξεύρεσης επιπλέον οικονομικής ενίσχυσης του δικτύου από κρατικούς φορείς ή χορηγούς, 6) τη διερεύνηση ύπαρξης ευρωπαϊκών, διασυνοριακών ή άλλων προγραμμάτων οικονομικής στήριξης των δράσεων μας και 7) την δημιουργία κοινής ιστοσελίδας, για:
την άμεση επικοινωνία και πληροφορία για τις δράσεις κάθε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. πληροφορίες που αφορούν θεατρικές σκηνές, θεατρικούς ομίλους-συλλόγους θεατρικά σχήματα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, επαγγελματίες του θεατρικού χώρου (π.χ. συγγραφείς σκηνοθέτες ηθοποιούς σκηνογράφους κ.ά.), μηχανή αναζήτησης πολιτιστικών δρώμενων και φεστιβάλ στις περιφέρειες των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. πληροφορίες για τουριστικούς προορισμούς, αξιοθέατα και τουριστικές υποδομές ανά περιοχή (π.χ. συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης, υποδομές ψυχαγωγίας) εικονική ιστορική διαδρομή και ξενάγηση επί της Εγνατίας, διαφήμιση/προβολή της ΕΓΝΑΤΙΑΣ σε portals με διεθνή απήχηση.