Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Με την απολογία του πρ. ταμία συνεχίστηκε η δίκη για την υπεξαίρεση στο Δ. Ιωαννιτών

Με την απολογία του ταμία συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είναι αθώος, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες λογιστικές αλχημείες», ενώ επέμεινε ότι στόχος της όλης υπόθεσης ήταν να καλυφθεί η διπλή τραγωδία στο Πέραμα, συνδέοντάς την ουσιαστικά με το έλλειμμα, το οποίο χαρακτήρισε εικονικό. Παράλληλα άφησε αιχμές ότι...
δέχονταν πολιτικές πιέσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «μας πίεζαν να πληρώνουμε χωρίς να έχουν εκδοθεί εντάλματα…».Κατά την απολογία του αμφισβήτησε και τα πορίσματα των τεσσάρων ελέγχων, ενώ χαρακτήρισε αναξιόπιστη την πραγματογνωμοσύνη του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δημ. Φίλη.Από την πλευρά της η έτερη κατηγορούμενη πρώην Δ/ντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, υποστήριξε ότι η ίδια δεν είχε την δυνατότητα να ασκήσει έλεγχο στην ταμειακή υπηρεσία, αφού δεν είχε άμεση σχέση με τα μετρητά του ταμείου. Ανέφερε ότι προπληρωνόταν επιταγές χωρίς εντάλματα, ωστόσο, όπως είπε, η ίδια το έμαθε αργότερα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ