Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Ούτε… γραφική ύλη δεν έχουν στα γραφεία της Αστυνομίας!

Σε οριακή κατάσταση έχουν φτάσει οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νομό Ιωαννίνων, οι οποίες αντιμετωπίζουν πλέον ελλείψεις ακόμα και σε γραφική ύλη (!), με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την εξυπηρέτηση των πολιτών.Με μελανά χρώματα περιγράφει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων τα προβλήματα, τα οποία οφείλονται, όπως σημειώνει στην υποχρηματοδότηση που έχει στεγνώσει τον κρατικό μηχανισμό και την εγχώρια αγορά από άποψη ρευστότητας και κατά...
συνέπεια έχει πλήξει ανεπανόρθωτα και τις υπηρεσίες του σώματος της ΕΛ.ΑΣ.

Η Ένωση Αστυνομικών
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών (την υπογράφουν ο πρόεδρός της Κων/νος Κίτσος και ο Γεν. Γραμματέας Βασίλειος Ντάρας), εξαιτίας της παντελούς απουσίας κονδυλίων τον τελευταίο χρόνο, έχουν προκληθεί σοβαρότατες ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και αναλώσιμα στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι οφειλές προς τους προμηθευτές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.Ως αποτέλεσμα, οι αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού μας αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσλειτουργίες και οδηγούνται πλέον σε οριακή κατάσταση.

Ούτε κόλες χαρτί!
«Η Διαχείριση έχοντας υποβάλει έγκαιρα αιτήματα για δαπάνες οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν εγκριθεί, προσπαθεί απεγνωσμένα να εξυπηρετήσει συναδέλφους έστω και για λίγες κόλες χαρτί», τονίζει η Ε.Α.Υ.Ι. στην ανακοίνωσή της, ενώ παράλληλα αναφέρει παραδείγματα ελλείψεων που μόνο προβληματισμό κι απογοήτευση δημιουργούν στους πολίτες.Όπως σημειώνει η Ένωση, οι αστυνομικοί υπάλληλοι δίνουν κυριολεκτικά έναν «καθημερινό αγώνα δρόμου», αφού για να εξυπηρετήσουν όσους προσέρχονται στα γραφεία και να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της υπηρεσίας τους δεν έχουν καν τα απαραίτητα όπως χαρτί Α4 αλλά και γραφική ύλη παντός είδους, ανταλλακτικά μελανιών για εκτυπωτές συστήματος POL και λοιπών εκτυπωτικών συσκευών, γάντια, καθαριστικά και άλλα ταπεινά μεν, πλην όμως αναγκαία αναλώσιμα υλικά για τα οποία αναγκάζονται συχνά - πυκνά να βάζουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη!Στο πλευρό τους, όπως αναφέρει, οι αστυνομικοί υπάλληλοι έχουν σε πολλές περιπτώσεις τους πολίτες οι οποίοι διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την τεράστια προσπάθεια που οι εργαζόμενοι καταβάλλουν για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες, υποκαθιστούν οι ίδιοι την Πολιτεία με την χορηγία των απαραίτητων αυτών υλικών.

Έκκληση στο υπουργείο
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων καταλήγει αναρωτώμενη «ως πότε θα στηριζόμαστε στην φιλοτιμία του προσωπικού και στην φιλανθρωπία των επαγγελματιών της πόλης μας;».
Όπως τονίζει, η οριακή αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο. Γι’ αυτό κάνει δημόσια έκκληση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πριν η προκληθείσα ζημιά είναι πλέον μη αναστρέψιμη, να δώσει με την έγκριση των λειτουργικών δαπανών το απαραίτητο «οξυγόνο» στην Δημόσια ασφάλεια και τους παρόχους αυτής.

Συγκέντρωση ειδών
Πάντως, μπορεί στις μέρες μας η ΕΛ.ΑΣ να αντιμετωπίζει ελλείψεις ακόμη και σε αναλώσιμα υλικά για τα γραφεία της, όμως ως υπηρεσία δεν έχει χάσει την κοινωνική της ευαισθησία, αφού υπάρχουν πάντα και χειρότερα!Το Αρχηγείο της Αστυνομίας, λοιπόν, ανακοίνωσε χθες ότι στο πλαίσιο των Χριστουγέννων και του νέου έτους, υλοποιεί πρωτοβουλίες κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς και εορταστικές εκδηλώσεις για το ένστολο και πολιτικό προσωπικό του Σώματος και τις οικογένειές τους.
Ειδικότερα, μέχρι και την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, φάρμακα, είδη καθαριότητας, είδη ρουχισμού, παιχνίδια, σχολικά είδη κ.α.), από το προσωπικό της. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα προσφερθούν σε Ιδρύματα και φιλανθρωπικά Σωματεία της χώρας.Επιπλέον, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους πρόκειται να διοργανωθούν εκδηλώσεις για τα παιδιά του αστυνομικού και πολιτικού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ σε όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ