Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Παράταση της θητείας του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων

Την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού, αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κάνοντας λόγο για αναγνώριση της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.
Ειδικότερα, η θητεία των εργαζόμενων που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου τρέχοντος έτους θα παραταθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2016. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διορισμού επιπλέον 550 επικουρικών γιατρών τις επόμενες μέρες με βάση τις προτεραιότητες των...
νοσοκομείων και των Υγειονομικών Περιφερειών, ενώ, διερευνάται η δυνατότητα κάλυψης άλλων 585 θέσεων επικουρικού μη ιατρικού προσωπικού.Σημειώνεται ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί 985 θέσεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων, οι οποίες θα αφορούν θέσεις όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι με τις παρεμβάσεις αυτές «διασφαλίζεται έμπρακτα η λειτουργική σταθεροποίηση του ΕΣΥ και η στήριξη της δημόσιας περίθαλψης, που για την κυβέρνηση αποτελεί πολιτική προτεραιότητα».