Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Οι ενέργειες του Δήμου Ζίτσας για την αποκατάσταση των ζημιών στην 21η επαρχιακή οδό

Απάντηση,μετά  το δημοσίευμα του EpirusGate για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τμήματα του δρόμου

Θέση πήρε ο δήμος Ζίτσας στο χθεσινό δημοσίευμα του EpirusGate, με τίτλο: "Απροσπέλαστη η 21η επαρχιακή οδός" στην οποία με φωτορεπορτάζ καταδείχτηκε το γεγονός, ότι οκτώ (8) μήνες μετά τις κατολισθήσεις του περασμένου χειμώνα, ο δρόμος θυμίζει κακοτράχαλο μονοπάτι. Πρόκειται για προβλήματα που υπάρχουν στο ύψος του πετάλου Βερενίκης στο δήμο Ζίτσας, διαμέσου του οποίου ο δρόμος καταλήγει στη Σαλονίκη του δήμου Παραμυθιάς. Ο δήμος Ζίτσας, επισημαίνει ότι άμεσα επέδειξε ταχύτατα ανακλαστικά, στη διεκδίκηση της αποκατάστασης των ζημιών από τη θεομηνία του περασμένου χειμώνα και προέβη στην έγγραφη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων ζητώντας ταυτόχρονα συγκεκριμένες δράσεις για την αποκατάσταση των ζημιών. Ταυτόχρονα, ο...
δήμος Ζίτσας αναφέρει ότι, όλο το προηγούμενο διάστημα με τις τεχνικές υπηρεσίες και τα ελάχιστα μηχανήματα που διαθέτει, όπου μπορούσε και ιεραρχώντας τις ανάγκες προσπάθησε να αποκαταστήσει εν μέρει ορισμένες ζημιές. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει:
- Με το υπ΄αριθμ. 2021/6-2-2015 έγγραφό του προς τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας το οποίο κοινοποιούσε στη Δ/νση Τεχνικών Έργων και το Υποκατάστημα του ΕΛ.Γ.Α. στα Ιωάννινα περιέγραφε αναλυτικά τις ζημιές που είχαν προκληθεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα μεταξύ άλλων και στην 21η επαρχιακή οδό, παρότι όπως θα γνωρίζετε, δεν είναι αρμόδιος για τη συντήρηση και αποκατάστασή του .Ταυτόχρονα, ζητούσε τη μετάβαση κλιμακίου μηχανικών για αυτοψία, άμεση αποκατάσταση των ζημιών καθώς και οικονομική ενίσχυση του Δήμου ώστε να αντιμετωπιστούν οι καταστροφές και να περιοριστούν οι κίνδυνοι εκδήλωσης νέων.
- Με το υπ΄αριθμ. 2685/ 18-2-2015 έγγραφο προς τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που κοινοποιούσε στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος ζητούσε την καταγραφή των καταστροφών που είχαν προκληθεί στην εν λόγω περιοχή.
- Με το υπ΄αριθμ. 2885/ 20-2-2015 έγγραφο προς το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που κοινοποιούσε στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος ενημέρωνε για τις ενέργειες που είχε κάνει έως τότε και περιέγραφε τις ζημιές που είχαν υποστεί βασικές υποδομές του Δήμου αλλά και περιουσίες ιδιωτών.