Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ:«Κανένα κόκκινο δάνειο σε χέρια ξένου fund. Προτεραιότητές μας τα κόκκινα δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας»

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η κυβερνητική εκπρόσωπος και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ  Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «τα κόκκινα δάνεια δεν θα πουληθούν σε ξένα funds. Αυτό είναι δέσμευση και έχει ανακοινωθεί και από τον υπουργό, τον κύριο Σταθάκη», προσθέτοντας ότι άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η νομοθέτηση για τα κόκκινα δάνεια και για την προστασία της πρώτης κατοικίας.Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη σήμερα να εφαρμόσει γρήγορα ένα πρώτο πακέτο μέτρων, προκειμένου να φτάσει στην πρώτη αξιολόγηση. Ανέφερε: «Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα, προκειμένου ολοκληρώνοντας την αξιολόγηση να ανοίξει η μεγάλη συζήτηση για το χρέος της χώρας και, βεβαίως, ταυτόχρονα να γίνει και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».Επίσης, αναφέρθηκε στην...
προσπάθεια της κυβέρνησης για εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, εκφράζοντας την πεποίθησή της ότι αυτά θα εξευρεθούν με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης και «τη δουλειά που γίνεται σε αυτήν την κατεύθυνση».Τέλος, συμπλήρωσε: «Ο στόχος είναι να βρεθεί από το οικονομικό επιτελείο και από τα υπουργεία μία λίστα ισοδύναμων, η οποία θα αντικαταστήσει ή θα ελαφρύνει βάρη, τα οποία δεν θέλουμε να πέσουν στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Είναι μία δύσκολη δουλειά αυτή, είναι μία σημαντική δουλειά, η οποία γίνεται αλλά και θα γίνεται συνεχώς. Αν υποθέσουμε ότι προχωρούν τα φορολογικά μας έσοδα, τα έσοδα του κράτους, αυτό αντίστοιχα θα μας βάζει και σε μία δυνατότητα να περνάμε και σε μία ελάφρυνση».