Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Οι κάτοικοι της Καρίτσας δεν δίνουν στη Μητρόπολη εικόνες-κειμήλια!

Έντονα αντέδρασαν οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Καρίτσας – του Δήμου Ζίτσας – όταν πληροφορήθηκαν τις προθέσεις της Μητρόπολης Ιωαννίνων να πάρει εικόνες Αγίων – μεγάλης αρχαιολογικής αξίας – που είναι τοποθετημένες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.Κληρικός που μετέβη στο χωριό – κατόπιν εντολής του Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου – είπε στην Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ενορίας ότι στην Μητρόπολη υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την απόλυτη ασφάλεια των εικόνων.
Ακολούθησε Γενική Συνέλευση των κατοίκων, κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και διαπιστώθηκαν διάφορες απόψεις των παρευρεθέντων.Τελικά, αποφασίστηκε ομόφωνα να παραμείνουν οι εικόνες στην Εκκλησία και παράλληλα να ληφθούν αμέσως τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την...
αποτελεσματική φύλαξή τους.Σύμφωνα με πληροφορίες,η Μητρόπολη έλαβε γνώση της απόφασης των κατοίκων, με σχετική επιστολή που απέστειλε η Τοπική Κοινότητα.«Η ευθύνη συντήρησης και διασφάλισης της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι αποκλειστικά δική μας», είπε στην τοπική εφημερίδα  «Πρωινός Λόγος» αξιωματούχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρόσθεσε: Ήδη, στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου τοποθετήθηκε ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας, νέας τεχνολογίας, το οποίο συνδέεται με την Αστυνομική Αρχή Ζίτσας.