Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

ΑΡΤΑ: Εορτασμός Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου

Στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου θα πραγματοποιηθούν στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως Άρτης εορταστικές εκδηλώσεις κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:
Τρίτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 6 το απόγευμα στην πλατεία Κιλκίς: 
Έλευση και υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Γραμμουστιανής και της χαριτοβρύτου χείρας της Οσίας Σοφίας της Ποντίας.  Τα Ιερά προσκηνύματα θα συνοδεύσει στην...
πόλη τη Άρτας,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και θα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος. Σχηματισμός λιτανευτικής πομπής διαμέσου της Οδού Σκουφά προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα τελεσθή Ιερά Παράκλησις.
Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, ώρα 9 το βράδυ:
 Ιερά Αγρυπνία μετά της Πρωτοχριστιανικής Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.
Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ώρα 6 το απόγευμα: 
Ιερόν Ευχέλαιον και στη συνέχεια ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Ανέστη Κεσσελόπουλο με θέμα: «Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης όπως τον γνώρισα».  Κυριακή 25 Οκτωβρίου, ώρα 6 το απόγευμα: Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Σωτηρίου.
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, ώρα 7 με 10 το πρωί: 
Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Σωτηρίου.  Καθημερινά θα τελούνται: Ὁ Όρθρος και ἡ Θεία Λειτουργία 7 με 9 το πρωί, Ιερά Παράκλησις 12 το μεσημέρι και ο Εσπερινός 6 το απόγευμα.  Η αναχώρηση της Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου θα γίνει την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου μετά το πέρας της παρελάσεως.