Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: O Απ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υποψηφιότητά του

Στην κεντρική αποψινή ομιλία του σε μια κατάμεστη από πολίτες των Ιωαννίνων αίθουσα, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υποψηφιότητά του, αναλύοντας το δίλημμα της επόμενης μέρας για τη ΝΔ, το σχέδιό του για τις αλλαγές που απαιτούνται στο κόμμα και το όραμά του για την επόμενη μέρα της παράταξης.Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα στα Γιάννενα είναι τα εξής:
-Για όσους λένε πως υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου:
Χρόνο θέλει το σύστημα Τσίπρα, που δεν θέλει αντίπαλο
Ποιοι νομίζουν ότι στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου; Σε ποιους αναφέρονται αυτοί που μας λένε να περιμένουμε την αλλαγή για αργότερα; Η πραγματικότητα είναι μία: Χρόνο θέλουν να αγοράσουν τα συμφέροντα, που θέλουν να κρατούν ανοιχτούς τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν, με το χθες. Γι’ αυτό η οργή τους, γι’ αυτό οι επιθέσεις τους, γι’ αυτό και τα παλιά αποτυχημένα κόλπα τους. Αυτά όμως τα ξέρουμε και δεν περνάνε πια σε εμάς. Τους έχει ξεπεράσει η εποχή, τους προσπερνάμε όλοι εμείς μαζί. Χρόνο θέλει το σύστημα Τσίπρα, που δεν θέλει αντίπαλο. Δεν θέλει τη Νέα Δημοκρατία με ένα νέο πρόσωπο, με άλλη νοοτροπία, γιατί έτσι πιστεύει ότι κερδίζει χρόνο, γιατί έτσι νομίζει ότι θα διατηρηθεί στη θέση του για πολύ ακόμα. Γι’ αυτό πρέπει να απαντήσουμε καθαρά, δυνατά και αποφασιστικά. «Θα σταθούμε απέναντι, να τους νικήσουμε ή θα τους αφήσουμε να αποτελειώσουν τη χώρα;».
-Για το δίλημμα της επόμενης μέρας στη Νέα Δημοκρατία:
Εγκλωβισμός σε μια αέναη μεταβατικότητα ή αγκαλιάζουμε ξανά την κοινωνία
Το παλιό και τα συμφέροντα του χθες τελειώνουν σήμερα. Τους το λέτε σήμερα εσείς εδώ, θα τους το πει στις 22 Νοεμβρίου και όλη η βάση, όλοι οι Νεοδημοκράτες. Εσείς αποφασίζετε αν θα συντηρήσουμε το παλιό που τελειώνει, ή θα γίνουμε εμείς το νέο που θα εμπνεύσει τη χώρα. Αν θα εγκλωβιστούμε σε μία αέναη μεταβατικότητα, σε μία αδιέξοδη διαχείριση ή αν θα φτιάξουμε τις προϋποθέσεις για να αγκαλιάσουμε ξανά την κοινωνία, που χάσαμε. Αν θα αφήσουμε την παράταξή μας να συρρικνώνεται, ή αν θα κάνουμε και πάλι τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη. Η μάχη χάθηκε στη κοινωνία. Προχωράμε ενωμένοι. Στην κοινωνία χάσαμε, εκεί χάθηκε η ιδεολογική μάχη όχι στη Βουλή. Στη Βουλή κερδίζαμε πάντα και κερδίζουμε και σήμερα, όλες τις μάχες. Γι’ αυτό και τώρα είναι προτεραιότητα να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τη εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Κάθε νίκη στην κοινωνία θα υποστηρίζει τον αγώνα που θα δίνουν οι βουλευτές μας. Και κάθε νίκη στη Βουλή θα μας δυναμώνει στην κοινωνία. Με τον ορισμό, από την επόμενη κιόλας μέρα, δύο αντιπροέδρων, εκ των οποίων ο ένας θα έχει την ευθύνη του συντονισμού της κοινοβουλευτική παρουσίας της Νέας Δημοκρατίας και ο άλλος θα αναλάβει να συντονίσει την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της χώρας. Θα προχωρήσουμε παντού μαζί, συντεταγμένα και ενιαία. Χωρίς δυαρχίες, χωρίς τριαρχίες. Όλη η ομάδα ενωμένη.
-Για την απόφασή του να θέσει τώρα υποψηφιότητα:
Οι πολιτικοί πρέπει να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα
Πριν πάρω τις αποφάσεις μου πολλοί μου έλεγαν: «Γιατί βιάζεσαι; Είσαι μόλις 38 χρόνων. Έχεις τέσσερα χρόνια στην Περιφέρειά σου. Περίμενε. Καλλιέργησε το προφίλ σου, την εικόνα σου από το ρόλο που έχεις. Άσε τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Η παράταξη έχει δυσκολίες τώρα, η χώρα ακόμα μεγαλύτερες». Δεν είναι αυτή η λογική μου για την πολιτική. Δεν είναι η προσωπική φιλοδοξία που πρέπει να κυριαρχεί στις αποφάσεις ενός πολιτικού. Οι πολιτικοί πρέπει να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα, να μην κρύβονται, Γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ και δεν περιμένω, γιατί δεν περιμένει η χώρα μου, γιατί δεν μπορεί να περιμένει η παράταξή μου.
-Για τον πόλεμο που δέχεται η υποψηφιότητά του:
Καμία άλλη υποψηφιότητα δεν ενόχλησε το σύστημα όσο η δική μου
Γι’ αυτό και πολλούς τους ενοχλεί η υποψηφιότητά μου. Και ίσως κάποιοι αναρωτιούνται γιατί; Σε τι διαφέρει από τις άλλες υποψηφιότητες; Απαντώ ευθέως: Κανένας από τους συνυποψήφιούς μου δεν δέχτηκε τη λάσπη που έχω δεχτεί εγώ. Καμία άλλη υποψηφιότητα δεν ενόχλησε το σύστημα όσο η δική μου. Όσο πλησιάζει η 22α Νοεμβρίου τόσο δυναμώνουν οι επιθέσεις τους. Να είστε όμως βέβαιοι για ένα πράγμα: Ο πόλεμος αυτός δεν με τρομάζει, αντίθετα ατσαλώνει τη θέλησή μου να τα αλλάξουμε όλα. Μαζί θα χτίσουμε το μέλλον της παράταξής μας. Γυρίστε την πλάτη σε εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξουμε, κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες. Ενωμένοι, κόντρα σε όσα πλήγωσαν τη Νέα Δημοκρατία, θα μπορέσουμε και πάλι να γράψουμε ιστορία, τη δική μας ιστορία, όχι αυτή που θέλουν τα συστήματα και οι μηχανισμοί.
-Για την ενότητα της παράταξης:
Η ενότητα της παράταξης δεν κινδυνεύει από κανέναν.Αναμφίβολα η ενότητα είναι το άλφα και το ωμέγα για την παράταξή μας. Όμως πραγματικό θέμα δεν υπάρχει. Η ενότητα δεν κινδυνεύει από την κίνηση, από την ακινησία κινδυνεύει. Από μια κατάσταση μεταβατική κινδυνεύει που δεν θα δίνει προοπτική στην παράταξή μας να φύγει μπροστά. Η ενότητα της παράταξης δεν κινδυνεύει από κανέναν εκ των τεσσάρων υποψηφίων για την αρχηγία, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στις 22 Νοεμβρίου. Τι θα ήθελαν τα συμφέροντα, να γίνουν εκλογές χωρίς υποψηφίους; Ή μήπως τελικά φοβούνται τις ίδιες τις εκλογές, την απόφασή σας, την απόφαση των μελών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας;