Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση-απάντηση του Λευτέρη Καλογιάννη,στον Αλέξη Τσίπρα

"Ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν το «νέο», το «καινούργιο», έναντι του παλαιού και «φθαρμένου», τι έχουν να επιδείξουν ώστε να τους εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός, την ψήφο του;"

Αναμέτρηση ζητάει ο κ. Αλέξης Τσίπρας μεταξύ της παλαιότερης γενιάς και της νεότερης.
Προφανώς ο κ. Τσίπρας (ηθελημένα;) αγνοεί την ιστορία του τόπου μας και την καταγωγή του.Υπενθυμίζουμε λοιπόν στον κ. Τσίπρα για να προσγειωθεί στην ελληνική πραγματικότητα ότι:Η χώρα μας στην έκταση που βρίσκεται σήμερα, έχει ελεύθερο βίο εκατό (100) ετών από την απελευθέρωσή της, από τον τουρκικό ζυγό (1913).
Στα εκατό (100) αυτά χρόνια περάσαμε:
Α΄ Βαλκανικό πόλεμο
Β΄ Βαλκανικό πόλεμο
Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο
Μικρασιατική καταστροφή
Σωρεία κινημάτων και πραξικοπημάτων
Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο που καταλήξαμε με τον εμφύλιο σπαραγμό στο 1950.Το έτος 1950 δεν είχαμε Ελλάδα, είχαμε μια χώρα ρακένδυτη, απογυμνωμένη, σκελετωμένη, γεμάτη ερείπια και τάφους.Κάναμε πέντε (5) χρόνια να συνέλθουμε από τα χτυπήματα αυτά, οπότε ανέλαβε τα ηνία της Χώρας ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.Κατά τις δύο χρυσές οκταετίες διακυβέρνησης της Χώρας 1955 – 1963 και 1974 – 1981 από την παράταξή μας:Εμπεδώνεται στη χώρα μας η Δημοκρατία, η ευνομία και η συνταγματική τάξη, η γαλήνη, η ηρεμία, η σταθερότητα και η προκοπή του τόπου.Αποκαθίστανται τα πολυτιμότερα αγαθά του...
ανθρώπου, τα οποία αποτελούν παράδειγμα για μίμηση πολλών λαών, είτε της Ανατολής είτε και της Δύσης ακόμη.
Αναδιοργανώνεται ο στρατός μας σε σύντομο χρονικό διάστημα που αποτελεί την ασπίδα του Έθνους.
Θεμελιώνονται τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα υποδομής και ανάπτυξης της χώρας μας.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι θεμελιώθηκαν:
Οι βιομηχανίες χάλυβα και τσιμέντου.
Τα μεγάλα και πολυδάπανα υδροηλεκτρικά έργα (Υ.Η.Ε.) για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αναγκαία για την κίνηση της οικονομίας της χώρας, όπως: των ποταμών Λούρου, Καλαμά, Αράχθου, Λάδωνα, Αχελώου, Αλιάκμωνα, Αξιού, Νέστου, Έβρου.
Τα μεγάλα αυτά Υ.Η.Ε. μετέτρεψαν, παράλληλα, εκατομμύρια στρέμματα ξερικής γης, σε απέραντες και εύφορες αρδεύσιμες πεδιάδες.
Θεμελιώνονται χιλιάδες γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες – βοοτροφεία, πτηνοτροφεία, χοιροτροφεία… - σε ολόκληρη την Ελλάδα, ώστε να καταστεί αυτάρκης η χώρα μας σε όλα τα γεωργικά της προϊόντα, πλην βοδινού κρέατος.
Σύγχρονα ναυπηγεία, όπου βρήκαν αξιοπρεπέστατη απασχόληση χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι.
Σύγχρονα διυλιστήρια.
Σύγχρονα καλλιμάρμαρα ξενοδοχεία και πολυτελείς επαύλεις για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, μετατρέποντας τα γερασμένα πανδοχεία σε πολυτελή «ΞΕΝΙΑ».
Εκσυγχρονίζεται ολόκληρο το βασικό εθνικό, επαρχιακό, κοινοτικό, γεωργικό και δασικό οδικό δίκτυο οδοποιίας της χώρας.
Χαράσσονται τεράστιες και σύγχρονες οδικές αρτηρίες όπως:
Η Εγνατία οδός, που ξεκίνησε να σχεδιάζεται το έτος 1960 μαζί με την κατασκευή του λιμένα Ηγουμενίτσας και την δρομολόγηση των δύο σύγχρονων και πολυτελών κρουαζεροπλοίων «Εγνατία» και «Αππία» που συνέδεσαν τα λιμάνια της Ευρώπης με τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας.
Η Αθηνών – Κορίνθου, μέχρι τη Σπάρτη και την Καλαμάτα
Η Αθηνών – Κορίνθου – Πατρών, μέχρι Ολυμπία και Καλαμάτα.
Η Αθηνών – Θεσσαλονίκης, μέχρι τα σύνορά μας προς Βορρά και την Κωνσταντινούπολη.
Η Ιόνια οδός, από Αντίρριο έως Κακαβιά με προοπτική τη σύνδεσή της με Αργυρόκαστρο, Διρράχιο, Τεργέστη και Βενετία.
Κατασκευάζεται η ζεύξη Ρίου Αντιρίου.
Δεν υπάρχει νησί που να μην έχει δύο λιμάνια και ένα αεροδρόμιο.
Θεμελιώνονται τρεις μεγάλες σύγχρονες νοσηλευτικές μονάδες στην επαρχία – Γιάννινα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης – για την προστασία της υγείας των Ελλήνων.
Ειδικότερα για τη μεγάλη Πανεπιστημιακή Περιφερειακή Νοσηλευτική Μονάδα Ιωαννίνων, η οποία έπρεπε να λάβει το όνομα: Ευπατρίδη Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα, γιατί αυτός ο σοφός, ο τίμιος, ο ανδρείος και γενναίος Γιαννιώτης πολιτικός άνδρας έθεσε κατά τη θεμελίωσή της, το έτος 1980, τον γωνιακό ογκόλιθο, όταν τα Εργατικά Συνδικάτα των Ιωαννίνων ήσαν ενάντια, γιατί προφανώς εξέφραζαν το «νέο» - οποία κατάντια τους -.
Η Νοσηλευτική αυτή Μονάδα κατασκευάστηκε με την παράλληλη ίδρυση της Ιατρικής Σχολής, και τη βελτίωση, επέκταση και εκσυγχρονισμό του Γηροκομείου Χατζηκώστα,.
Με τα μεγάλα αυτά ιδρύματα στην πόλη μας, για την δημιουργία των οποίων βάλαμε και εμείς ένα λιθαράκι, εξασφαλίσαμε:
Την προστασία της υγείας των Ηπειρωτών
Την αξιοπρεπή εργασία σε χιλιάδες Ηπειρώτες από Καθηγητή, Γιατρό, Νοσηλευτή, μέχρι τραπεζοκόμο
Την τόνωση της Γιαννιώτικης οικονομίας με τις απλόχερες και γενναιόδωρες επιδοτήσεις του «Κράτους», από το μανάβη, τον φούρναρη, τον ταξιτζή, τον φαρμακοποιό και σωρεία άλλων επαγγελμάτων.
Με τα έργα αυτά εμπεδώνεται η οικονομία της χώρας και επιτυγχάνεται μια αξιόλογη πρόοδος στον οικονομικό αλλά και κοινωνικό τομέα.
Ασκείται μια ευρυτάτη κοινωνική πολιτική και μετακινούνται για πρώτη φορά στην ιστορία του Έθνους εκατοντάδες εκατομμυρίων δραχμών, με έκτατες και ειδικές εισφορές, από τις πλουσιότερες και ευπορότερες τάξεις, στις φτωχότερες και οικονομικά ασθενέστερες.
Επιδιώκεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του Έλληνα και η συμμετοχή του όλο και περισσότερο στα αγαθά του πολιτισμού.
Αρχίζει προοδευτικά η σμίκρυνση της αποστάσεως των εισοδηματικών ανισοτήτων και σε πολλές περιπτώσεις πολλές τάξεις ανέτρεψαν τα μέχρι τότε κρατούντα ώστε ν’ απολαμβάνουν οι Έλληνες όλο και περισσότερα αγαθά.
Και ο άθλος αυτός της Ελληνικής οικονομίας οφείλεται κυρίως στις παλαιότερες γενιές του 1930 – 1940 που δούλεψαν πολύ σκληρά, με πολλούς κόπους, θλίψεις και μόχθους για να πραγματοποιηθεί.
Σ’ αυτά τα μικρά και μεγάλα παραγωγικά έργα που έχτισαν οι παλαιότερες γενιές με τον τίμιο ιδρώτα τους, που παράγουν πλούτο, στηρίζονταν ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου όταν έπαιρνε τα μεγάλα δάνεια, τα οποία μοίραζε απλόχερα στους υπηκόους του και για καθησυχασμό των Ελλήνων, δήλωνε:
Μην ανησυχείτε για τα δάνεια που παίρνουμε, γιατί η Χώρα μας έχει μεγάλη πιστοληπτική ικανότητα.
Αυτά τα έργα υποθήκευσε ο κ.Τσίπρας στους Ευρωπαίους για να πάρει η Χώρα μας προ μηνών το μεγάλο δάνειο των 86 δις Ευρώ και μάλιστα με επιτόκιο 1% ετησίως.
Και αντί να ευχαριστήσουμε τους Δανειστές μας, υβρίζονται και μάλιστα χυδαία, όταν εμείς, σε ανάλογη περίπτωση, όταν βρεθήκαμε ως επιχειρηματίες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ευγνωμονούσαμε τους Δανειστές μας καίτοι καταβάλαμε ως επιτόκιο οκτώ επί τοις εκατό (8%) μηνιαίως! και ΟΧΙ ετησίως. Αλλά με καλή διαχείριση των χρημάτων αυτών – δεν τα φάγαμε - εξήλθαμε της οικονομικής κρίσης και περπατάμε σήμερα όρθιοι και αξιοπρεπώς στην πόλη μας, με πλούσια μάλιστα κοινωνική προσφορά.
Σ’ αυτά τα παραγωγικά έργα, που παράγουν πλούτο, στηρίζονται οι Λαφαζαναίοι για να επανέλθουν στην ελληνική δραχμή, γιατί αποτελούν τη μεγάλη εγγύηση της Χώρας.
Ερωτάται λοιπόν ο κ. Τσίπρας και η γενιά του, που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν το «νέο», το «καινούργιο», έναντι του παλαιού και «φθαρμένου», τι έχουν να επιδείξουν ώστε να τους εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός την θέλησή του, την ψήφο του;