Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Με μια ξεχωριστή γιορτή,έγινε η “εκκίνηση” των εκδηλώσεων του φετινού, 9ου Γύρου Λίμνης

Με μια ξεχωριστή γιορτή, εντός και εκτός των νερών της Λίμνης Παμβώτιδας, έγινε η “εκκίνηση” των εκδηλώσεων του φετινού, 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, που διοργανώνει ο Α.Ο Ποσειδών, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου.
Οι εντυπωσιακές εικόνες, τις οποίες προσέφεραν οι αθλητές των ναυταθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Παμβώτιδα, προσέλκυσαν τα βλέμματα των Γιαννιωτών και επισκεπτών που βρέθηκαν το πρωί στην πλατεία Μαβίλη. Εκατό περίπου αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, του Ναυτικού Ομίλους Παμβώτιδας και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, με τις κωπηλατικές λέμβους, τα κανόε-καγιάκ και τα ιστιοπλοϊκά πλοιάρια, “χρωμάτισαν” τα νερά της λίμνης, αναδεικνύοντας αυτό το “στολίδι” της πόλης.
Το μήνυμα αυτής της εκδήλωσης είναι η αξιοποίηση της Λίμνης μέσα από τις...
δραστηριότητες που γίνονται σε αυτή, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Α.Ο Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, ευχαριστώντας τα Σωματεία που με όρεξη και καλή διάθεση ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση.“Πήραμε αυτή απόφαση για αυτή την επίδειξη, θέλοντας να αναδείξουμε τη λίμνη μέσα από τις δράσεις που μπορεί όλη η πόλη να συμμετέχει. Μας έχει προικίσει ο Θεός με ένα υπέροχο περιβάλλον, που εκτός από το να γκρινιάζουμε, μπορούμε και να το βελτιώσουμε. Μόνο αν ζήσουμε τη λίμνη, μπορούμε να την αγαπήσουμε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Αυτό είναι το σύνθημα του φετινού Γύρου της Λίμνης: Να αξιοποιήσουμε αυτό το θείο δώρο, μέσα από την λίμνη, χρησιμοποιώντας τη και ζώντας τη καθημερινά, με όλες τις δυνατότητες που αυτή μας δίνει, είτε τρέχοντας, είτε μέσα σε αυτή, όπως τα παιδιά σήμερα. Οι εικόνες είναι εξαιρετικές, είμαστε το πιο όμορφο μέρος της Ελλάδας και νομίζω ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση που θα καθιερωθεί κάθε χρόνο, στις μέρες του Σεπτεμβρίου”, τόνισε.Εκ μέρους το Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, ο πρόεδρος Φρίξος Τριάντης, υπογράμμισε πως σκοπός του Ομίλου είναι η διάδοση του αθλήματος και η προσέλκυση μικρών και μεγάλων στα νερά της Λίμνης.