Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Σε πλήρη ένταση οι περιοδείες της Λαϊκής Ενότητας!

Τις τελευταίες ημέρες ο υποψήφιος βουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Πέτρος Γοδέβενος επισκέφθηκε το Ανήλιο, το Ανθοχώρι, το Μικρό Περιστέρι και τη Σίτσαινα. Αύριο, Σάββατο, θα επισκεφθεί το Μεγάλο Περιστέρι ενώ την Κυριακή θα περιοδεύσει μαζί με τον συνυποψήφιό του Βασίλη Καφαράκη στο Μέτσοβο και τη Χρυσοβίτσα.Σήμερα, Παρασκευή κλιμάκιο με τους υποψηφίους Βασίλη Καφαράκη, Ερασμία Σταματιάδου και Μιχάλη Κώστα συνομίλησε με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ του ΟΤΕ των ΕΛΤΑ, της ΔΕΥΑΙ και του Γηροκομείου «Ζωσιμάδες», στους χώρους δουλειάς τους.Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ βιώνουν τις νέες συνθήκες που επιβάλλονται από τα μνημόνια, με τις διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και το καθεστώς των γενικευμένων εργολαβιών. Το νέο, τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στη ΔΕΗ.Η «εξαγορά» του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom προκαλεί δραματικές επιπτώσεις στις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας, οδηγώντας κυριολεκτικά σε πανσπερμία διαφορετικών εργασιακών και μισθολογικών καθεστώτων. Το κράτος και ο ΟΤΕ έχασαν ένα βασικό εργαλείο παρέμβασης στην...
τηλεπικοινωνιακή τιμολογιακή πολιτική αφού η ρυθμιστική αρχή υποχρεώνει ουσιαστικά τον ΟΤΕ να έχει πιο ακριβά τιμολόγια σε σχέση με τους άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.Στα ΕΛΤΑ η ιδιωτικοποίηση προετοιμάζεται από καιρό με τη γνωστή μέθοδο της μεθοδευμένης απαξίωσης τους, ώστε το ξεπούλημα να γίνει πιο εύκολα αποδεκτό από την κοινωνία. Η απαξίωση αυτή συντελέστηκε και συντελείται με τη συρρίκνωση του δικτύου, με την εκχώρηση έργου σε ιδιωτικές εταιρείες, με την προσπάθεια αφαίρεσης της αλληλογραφίας του Δημοσίου από τα ΕΛ.ΤΑ.Το πρόγραμμα της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κινείται στην κατεύθυνση της υπεράσπισης και διεύρυνσης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, προβλέποντας:
· Άμεσο τερματισμό της αρπακτικής ιδιωτικοποιήσης, συρρίκνωσης και διάλυσης επιχειρήσεων, δικτύων και υποδομών (ΔΕΗ, φυσικό αέριο, λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα δημοσίου κ.α.).
· Εθνικοποίηση, ανασυγκρότηση και λειτουργία υπό καθεστώς εργατικού - κοινωνικού ελέγχου όλων των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, δικτύων και υποδομών, που θα αναλάβουν και τον ρόλο της ατμομηχανής της οικονομίας
· Επαναλειτουργία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και διερεύνηση των σκανδάλων του ξεπουλήματός του.
Τέλος κατά την επίσκεψη στο γηροκομείο Ιωαννίνων «Ζωσιμάδες», οι υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας διαπίστωσαν πως η κατάσταση είναι «έκτακτη» λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της Πρόνοιας. Το ίδρυμα, με μηδαμινά έσοδα, συντηρεί 155 απόμαχους της ζωής, αφού ο ΕΟΠΥΥ του οφείλει σχεδόν 900.000 ευρώ, ενώ η Εθνική Τράπεζα εδώ και χρόνια δεν έχει αποδώσει τα οφειλόμενα από το κούρεμα των ομολόγων. Η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου θα αποτελέσει ταφόπλακα για το γηροκομείο. Εκτιμούμε ότι το πρόσφατο γεγονός της μη ανανέωσης δύο συμβάσεων – που ισοδυναμεί με απολύσεις, καταδεικνύει το μόνιμο εξιλαστήριο θύμα αυτών των πολιτικών: τους εργαζόμενους.
Στους καιρούς των μνημονίων είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός πλατιού μετώπου διεκδίκησης της πολιτικής εξουσίας στη χώρα μας από μια ευρύτερη λαϊκή συμμαχία. Για μια νέα κοινωνία, απελευθερωμένη από κάθε είδους εκμετάλλευση και καταπίεση, μια κοινωνία με αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, στο δρόμο για το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα. Και η ώρα για αυτό είναι τώρα!