Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Οι φαρμακοποιοί των Ιωαννίνων,ζητούν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις

Δεν συμμετέχουν στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία οι φαρμακοποιοί των Ιωαννίνων, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων Θεόδωρο Ντούσκα, «μία μέρα απεργίας δεν έχει νόημα για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα».«Θεωρούμε πως θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερη διάρκεια η κινητοποίηση και επιπλέον, πως ανάλογα ζητήματα δεν λύνονται με απεργίες, συνδικαλιστικές πρακτικές της δεκαετίας του 1980, αλλά με νομικές ενέργειες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, πλέον», τόνισε ο κ. Ντούσκας.Ωστόσο, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων διευκρίνισε πως πάντα συντάσσεται με τον Πανελλήνιο. «Θεωρώ», είπε, «πως η σημερινή απεργία που...
εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Εμείς πάντα συντασσόμαστε με το συνδικαλιστικό μας όργανο, αν αποφασίσει κάποια κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που αυτό θέλουμε εμείς, προκειμένου να αλλάξει κάτι. Επίσης, θα πρέπει να κινηθεί και με νομικές ενέργειες απέναντι στα θέματα αυτά. καθώς δεν έχουμε να κάνουμε με υπουργούς αλλά με θεσμούς».