Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Εξόρμηση στα πολυκαταστήματα της πόλης,πραγματοποίησε το σωματείο εμποροϋπαλλήλων

Εξόρμηση στα πολυκαταστήματα της πόλης πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακήςτο σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων στα πλαίσια της απεργίας που είχε προκηρυχτεί για το εμπόριο.Η εξόρμηση της Κυριακής ήταν συνέχεια των εξορμήσεων που πραγματοποίησε το σωματείο τις προηγούμενες μέρες ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο κλάδο αλλά και συνολικά στη ζωή της εργατικής, λαϊκής οικογένειας με τη ψήφιση και του 3ου βάρβαρου μνημονίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προβάλλοντας ταυτόχρονα το πλαίσιο αιτημάτων του σωματείου. Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση του σωματείου «Ένα από αυτά τα μέτρα που αφορούν «μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας» είναι και το άνοιγμα των...
καταστημάτων και τις 52 Κυριακές και «τολμηρή αναθεώρηση» για συλλογικές διαπραγματεύσεις δηλ. κατάργηση συμβάσεων κλαδικών και επιχειρησιακών, μισθός που θα συνδέεται με την «παραγωγικότητα» του κάθε εργαζόμενου, όπως και μαζικές απολύσεις.»
Κάλεσαν τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, να γίνουν μέλη του. Να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητα με βάση τις ανάγκες μας, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Να αντιτάξουμε απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών τα δικά μας συμφέροντα.