Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την εργοδοσία της αλλαντοβιομηχανίας “ΒΙΚΗ”

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την εργοδοσία της αλλαντοβιομηχανίας “ΒΙΚΗ” η οποία αξιοποιώντας το αντεργατικό πλαίσιο, το κλίμα φόβου λόγο των εξελίξεων και επικαλούμενη οικονομικές δυσχέρειες ανακοίνωσε στους εργαζόμενους αναγκαστικές άδειες. Την ίδια στιγμή που καλούν τους εργαζόμενους να δουλεύουν υπερωρίες και μάλιστα απλήρωτες.Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας που έχει επιβάλλει η εργοδοσία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενώ συνεχίζονται οι απολύσεις εργαζομένων με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, για να προσληφθούν νέοι με τον κατώτατο μισθό. Οι δικαιολογίες της εργοδοσίας αποτελούν πρόκληση, όταν τόσα χρόνια καρπώνεται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.Σοβαρές είναι και οι ευθύνες της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων που ακολουθεί την πολιτική της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού, του ρεαλισμού στο όνομα δήθεν της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Με την στάση αυτή που κρατά η διοίκηση του σωματείου το μόνο που κάνει είναι να...
αποτελεί ένα πολύτιμο στήριγμα της εργοδοσίας.Δεν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν υπήρχε ένα σωματείο αγωνιστικό, διεκδικητικό, που θα έβαζε εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας και θα απαιτούσε όσα μας στερούν, όσα μας ανήκουν; …Ήρθε η ώρα να βγουν συμπεράσματα. Οι ίδιες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι είναι τα μόνιμα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής και των ισχυρών ανταγωνισμών μεταξύ μονοπωλιακών ομίλων.
Η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι να μην συμβιβαστούν και μέσα από συλλογικές διαδικασίες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Οι εργαζόμενοι δε μπορούν να χαρίσουν τη δουλειά και το μισθό τους σε κανέναν. Δε μπορούν να δεχτούν να πληρώσουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Αρκετά θυσιαστήκαν για τα κέρδη της εργοδοσίας. Με τον κόπο τους και τη δουλειά τους βγάζουν τους μισθούς τους.
Άμεσα να διεκδικήσουν:
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που χρωστούνται.
- Την άμεση διασφάλιση της καταβολής στην ολότητά τους των μισθών.
-Να σταματήσουν οι αναγκαστικές άδειες που δίνονται στους εργαζόμενους με πρόσχημα διάφορες δικαιολογίες της εργοδοσίας.
-Να σταματήσουν οι απολύσεις και η τρομοκρατία.
Τέλος το Εργατικό Κέντρο Άρτας καταγγέλλει την νέα αντεργατική αντιλαϊκή συμφωνία, το 3ο μνημόνιο που αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής των κρατών της ευρωζώνης και καλεί όλους του εργαζόμενους να δώσουν το αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο που οργανώνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΗ στην Πλατεία Κιλκίς στις 8:30 το βράδυ.
Μπορούμε οι εργαζόμενοι να επιβάλουμε τα δικαιώματά μας, με οργανωμένους, μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειές μας.
Το δίκαιο είναι με το μέρος μας αρκεί να το υπερασπιστούμε.