Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ: «Του χωριού το κοινοβούλιο»,στο Τέροβο

Την θεατρική κωμωδία «Του χωριού το κοινοβούλιο» θα έχoυν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι του Τερόβου του Δήμου Δωδώνης και όχι μόνο. Η παράσταση θα δοθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Τερόβου, την Παρασκευή17 Ιουλίου 2015 και ώρα 9.15 το βράδυ, από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, με δωρεάν είσοδο. Η παραγωγή αυτή φιλοξενείται στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερόβου , υπό την αιγίδα πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης.Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στο καφενείο του χωριού. Μπορεί οι καιροί να έχουν αλλάξει ακόμα και στην ύπαιθρο, αλλά το καφενείο στα περισσότερα χωριά είναι το μικρό Κοινοβούλιο. Είναι ο χώρος, όπου μπορεί κανείς να...
συναντήσει τον Δήμαρχο, τον Δάσκαλο, τον Αγροφύλακα, τον Αγροτικό Γιατρό και τους συγχωριανούς του και να συνομιλήσει μαζί τους για όλα. Είναι ο χώρος, όπου όλοι έχουν λόγο για όλα τα θέματα, πολιτικά, κοινωνικά, ακόμα και αθλητικά. Όλοι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους, να κουτσομπολέψουν, να μάθουν τα νέα του χωριού. Επίσης, είναι ένας χώρος που καλύπτει την ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και προσφέρει ψυχαγωγία.Η συγκεκριμένη κωμωδία είναι έργο επίκαιρο και εκφράζει τη σημερινή κατάσταση. Έχει στοιχεία λαϊκής παράδοσης και μέσα από τις σκηνές του αναδεικνύονται ήθη, έθιμα, νοοτροπία, αντιλήψεις, χαρακτήρες και προβλήματα των απλών ανθρώπων και κυρίως της ελληνικής επαρχίας. Οι διάλογοι του έργου είναι στη Θεσσαλική ντοπιολαλιά και σκορπά άφθονο και αβίαστο γέλιο χωρίς ύβρεις, χυδαιολογίες και φθηνές πολιτικολογίες.
Το έργο έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στο ρόλο του δημάρχου ο Δημήτρης Ρήτας. Τα σκηνικά είναι της Πιπίνας Μπατζιάκα, τα κουστούμια της Μαρίας Ρήτα ενώ η μουσική και τα τραγούδια είναι του γνωστού μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν ακόμα οι ηθοποιοί : Σωτήρης Μπακαρός, Δημήτρης Καρμαγκιόλας, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Ειρήνη Γεωργαντζά και Βάιος Ρήτας.