Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Για εμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών μιλά η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων, για ασήμαντο περιστατικό μιλά η υποδιοικήτρια!

Με αφορμή το συμβάν με τους υποστηρικτές του "ΟΧΙ" στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Χθες το EpirusGate -ύστερα από καταγγελία της Ομάδας μελών ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων, δημοσίευσε το περιστατικό που συνέβη ανάμεσα σε ομάδα εργαζομένων και την υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου, την οποία κατήγγειλαν για παρεμπόδιση της ελέυθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, με αφορμή την πρωτοβουλία των εργαζομένων να υποστηρίξουν το "ΟΧΙ" στο κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής. Σήμερα, η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων, με δελτίο τύπου που εξέδωσε, όχι μόνο επιβεβαιώνει το γεγονός αλλά καταφέρεται και επίσημα κατά της υποδιοικήτριας, την οποία δημόσια καταγγέλει, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: "Τις μέρες αυτές ας παραμείνει ανεμπόδιστη η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών (χωρίς ενέργειες όπως αυτή της υποδιοικήτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο)". Αμέσως μετά έφτασε και η ανακοίνωση της υποδιοικήτριας, Ηλιάννας Κωστάκη, η οποία δίνει τι δική της ερμηνεία στο συμβάν, το οποίο και υποβαθμίζει, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πρόκειται για: "ένα τελείως ασήμαντο περιστατικό, αφού βέβαια πρώτα μεγεθύνθηκε και στρεβλώθηκε ". Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις έχουν ως εξής:


Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νοσοκομείων Ιωαννίνων
Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη 2015, ο κόσμος της εργασίας και ο Ελληνικός λαός καλούνται να δηλώσουν την απόφασή τους, να πουν ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στους εκβιασμούς που εκπορεύονται από το διεθνές, το ευρωπαϊκό και το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. ΟΧΙ στο γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους, στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας, στο κλείσιμο Νοσοκομείων και μονάδων του ΕΟΠΥΥ, στις περικοπές σε χρηματοδότηση και την συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού. Απαιτείται η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας πριν αυτό ξεπεράσει τελειωτικά τα κρίσιμα όρια αντοχής του. Και αυτό σημαίνει επειγόντως προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού. Ναι σε μέτρα αναδιανομής αντίθετα με τα μέτρα που τόσα χρόνια έπαιρναν σε βάρος της δημόσιας υγείας οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Για να μην κλείσει καμιά δομή, κανένα τμήμα ,κανένα κρεβάτι στο ΕΣΥ. Για να έχουν ΟΛΟΙ πρόσβαση σε ποιοτική δημόσια, δωρεάν υγεία. Αναγκαία είναι μια κρίσιμη «εξοικονόμηση»: η παύση των «εργολαβιών» - η καλυμμένη ή μη ιδιωτικοποίηση που λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος και όχι την ασφάλεια και την ποιότητα - μέσα και γύρω από το δημόσιο σύστημα. ΟΧΙ στην καταστροφή της χώρας και των ανθρώπων της. Ο αγώνας που δίνουμε δεν είναι μόνο για εμάς, αλλά είναι ένας αγώνας για τα παιδιά μας, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία σε όλη την Ευρώπη. Τις μέρες αυτές ας παραμείνει ανεμπόδιστη η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών (χωρίς ενέργειες όπως αυτή της υποδιοικήτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο). Ας προσπαθήσουμε όλοι να αποφύγουμε τη δημιουργία κλίματος άγχους και τρόμου (προσωρινή βλάβη ΑΤΜ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου). Με τον αγώνα αυτό η Ελλάδα δίνει μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Σε απάντηση του δημοσιεύματος που αναρτήσατε στο «epirus gate» στις 29-6-2015, με τον τίτλο: «ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Φραγμό στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών επιχείρησε να βάλει η υποδιοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου!!!» και προς αποκατάσταση της αλήθειας, παρακαλώ να δημοσιεύσετε, την παρούσα, με την οποία σας γνωρίζω τα εξής:

Δελτίο Τύπου υποδιοικήτριας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τα Σωματεία δ ι κ α ι ο ύ ν τ α ι ν α έ χ ο υ ν π ί ν α κ ε ς α ν α κ ο ι ν ώ σ ε ω ν γ ι α τ ο υ ς σ κ ο π ο ύ ς τ ο υ ς κ α ι ν α δ ι α ν έ μ ο υ ν μ ό ν ο δ ι κ έ ς τ ο υ ς α ν α κ ο ι ν ώ σ ε ι ς και όχι ανακοινώσεις άλλων οργανώσεων, μέσα στο χώρο εργασίας και ε κ τ ό ς χρόνου απασχόλησης, όπως επίσης απαγορεύεται η επικόλληση αφισών σε κ τ ί ρ ι α τ ω ν φ ο ρ έ ω ν τ ο υ δ η μ ό σ ι ο υ τ ο μ έ α, όπως είναι και το Νοσοκομείο, καθώς και στο χώρο που τα περιβάλλει. Για τους λόγους αυτούς πίνακες ανακοινώσεων υπάρχουν σε όλους τους ορόφους του Νοσοκομείου μας και ουδέποτε απαγορεύτηκε από κανένα μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου η ανάρτηση οποιασδήποτε ανακοίνωσης του Σωματείου. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι η επικόλληση αφισών και η διανομή πολιτικών ανακοινώσεων δεν γίνονταν «μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων», όπως εσφαλμένα και προφανώς σκόπιμα και προς δημιουργία σύγχυσης και μόνο αναγράφονταν στο δημοσίευμά σας, για τον απλούστατο λόγο ότι τέτοιος ιδιαίτερος χώρος «πανεπιστημιακός» δεν υφίσταται στο Νοσοκομείο που υπάγεται στο ΕΣΥ. Τέλος, εγώ διαμαρτυρήθηκα μόνο για την επικόλληση αφισών αδιακρίτως σε κάθε χώρο του Νοσοκομείου, το δε «τραπεζάκι που είχε στηθεί από τους εργαζόμενους» ζήτησα να απομακρυνθεί τη στιγμή που δεν χρησιμοποιούνταν πλέον από κανέναν εργαζόμενο. Συνεπώς, έπραξα μόνο όσα ο νόμος ορίζει και μοναδικός σκοπός του κειμένου που αναρτήσατε δεν ήταν άλλος παρά μόνο η δημιουργία δυσμενών εντυπώσεων κατά του προσώπου μου, η σπίλωσή μου και γενικότερα η εξυπηρέτηση από κάποιους πολιτικών σκοπιμοτήτων, γ΄αυτό άλλωστε και αναρτήθηκε το συγκεκριμένο κείμενο για ένα τελείως ασήμαντο περιστατικό, αφού βέβαια πρώτα μεγεθύνθηκε και στρεβλώθηκε.