Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Ανοίγει και πάλι ο φάκελος του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη!

Δ.ΜΠΟΥΚΑΣ:«Κανείς δεν μίλησε για αυτοκτονία…»

Η πολύκροτη υπόθεση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, ήρθε ξανά στην επικαιρότητα μετά τη δίωξη για ανθρωποκτονία που άσκησε ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων.Μέχρι χθες οι Αρχές μιλούσαν για αυτοχειρία. Όλοι αναρωτιούνται αν υπάρχουν καινούρια στοιχεία και αν ο νέος κύκλος ερευνών που ανοίγει από την Ανακρίτρια, θα φανερώσει ή όχι δολοφονία.Διώξεις ασκήθηκαν και για το bullying που δεχόταν αδιαμαρτύρητα ο νεαρός κρητικός στο χώρο της Σχολής του. Συγκεκριμένα ασκήθηκαν διώξεις για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και παράνομη βία κατ' εξακολούθηση.Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Δημήτρης Μπούκας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη «Φως Τούνελ» και έδωσε τη δική του εκδοχή.Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις και περιμένει με αγωνία την περαίωση της διαδικασίας στην κύρια ανάκριση, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Ζητάει ακόμη την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

«Κανείς δεν μίλησε για αυτοκτονία…»
Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη Δημήτρης Μπούκας, υποστήριξε στο «Τούνελ» πως κανείς δεν μίλησε για αυτοκτονία στην υπόθεση αυτή, ούτε και ο ιατροδικαστής. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος επέμενε από την αρχή στην εκδοχή της δολοφονίας. Για τους αστυνομικούς των...
Ιωαννίνων είπε ότι έκαναν καλά τη δουλειά τους και πως δεν χρειάστηκε να οριστεί άλλος τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια.Ο κ. Μπούκας αναφέρθηκε στη συμβολή του «Τούνελ» και στις μαρτυρίες που ήρθαν στο φως για τα βίαια περιστατικά εναντίον του Βαγγέλη. «Η δημοσιότητα ωφέλησε πάρα πολύ και η εκπομπή της κυρίας Νικολούλη τα μέγιστα. Άνθρωποι άνοιξαν τα στόματα τους και ένιωσαν την ανάγκη να συνδράμουν.»Σε ερώτηση για το ποιά ποια θα είναι η τύχη της υπόθεσης αν η ανάκριση δεν φανερώσει δολοφόνους, ο κ. Μπούκας απάντησε «Εγώ προτιμώ να περαιωθεί η ανάκριση και να έχουμε το αποτέλεσμα που πρέπει να έχουμε. Να οδηγηθούν κάποιοι άνθρωποι στη Δικαιοσύνη για το βαρύτατο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.»

«Τα στοιχεία που είχαμε έδειχναν αυτοχειρία…»
Ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας Γιακουμάκη Φώντας Βρόσγος, σχολίασε στο τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη αυτή υπόθεση. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κάποιο καινούριο στοιχείο. Μόνο ο Εισαγγελέας ξέρει γιατί προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση.Τα στοιχεία που είχαμε εμείς μέχρι στιγμής, έδειχναν αυτοχειρία» τόνισε και συνέχισε: «Γνωρίζαμε για τις βιαιοπραγίες από συμφοιτητές του Βαγγέλη εις βάρος του , που επιβεβαιώνονται και από σχετικές καταθέσεις των σπουδαστών. Η δίωξη για σωματικές βλάβες που άσκησε ο Εισαγγελέας αφορά σε συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζουμε ποια είναι. Είναι κάποιοι φοιτητές από την Κρήτη, ένα παιδί από τα Γρεβενά και κάποιοι άλλοι που έχουν αποφοιτήσει από την Γαλακτοκομική Σχολή και έχουν φύγει από τα Γιάννενα. Ίσως ο Εισαγγελέας να θέλει να σιγουρευτεί τελικά αν πρόκειται για δολοφονία και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ανακρίτρια για βαθύτερη έρευνα.»

«Μπερδεύτηκα, αλλά η υπόθεση προχωρά…»
Σύγχυση έχει προκαλέσει στην οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη η δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.Αρχικά Ιατροδικαστής και Αστυνομία τους είχαν πείσει ότι πρόκειται για αυτοκτονία και τώρα οι Αρχές μιλούν για ανθρωποκτονία χωρίς να κατονομάζουν τους δράστες.Η τραγική μάνα μέσα στον πόνο της, ελπίζει η Ανακρίτρια που ανέλαβε τον νέο κύκλο ερευνών, να τους δώσει τις απαντήσεις που περιμένουν για να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού τους.«Είμαι μπερδεμένη» είπε στην Αγγελική Νικολούλη, «αλλά τουλάχιστον τώρα προχωράει η υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Θέλουμε κι εμείς να μάθουμε περισσότερα, να μάθουμε τι συνέβη στο παιδί μας…»Μίλησε στην δημοσιογράφο για την οργή που ένιωσε όταν έμαθε για την απόφαση της νέας Διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής να αφήσει ουσιαστικά ατιμώρητους τους συμφοιτητές του Βαγγέλη που του ασκούσαν βία. «Προσπαθώ να κρατάω την αξιοπρέπεια μου τόσο για τα άλλα μου παιδιά, όσο και για τον Βαγγέλη» είπε στην Αγγελική Νικολούλη και κατέληξε: «Αυτοί που ευθύνονται για το θάνατο του παιδιού μου να πληρώσουν.»