Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Κατάθεση ερώτησης και πρόταση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων

Κατατέθηκε σστη Βουλή από τον βουλευτή Ιωαννίνων και γραμματέα της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά, ερώτηση που απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή ,σχετικά με το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων.Η ερώτηση που συνυπογράφεται από όλους τους βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο, Μερόπη Τζούφη και Γιάννη Καραγιάννη, καθώς και από τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Ζαχαριά αναφέρει το πλήθος των ασθενών που επισκέφθηκαν το ΠΕΔΥ Ιωαννίνων την προηγούμενη χρονιά και που υπερέβη τον αριθμό των 35.000. Οι προσερχόμενοι στα εξεταστήρια του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων(πρώην ΙΚΑ), τυχαίνουν πρωτοβάθμιας ιατρικής και οδοντιατρικής περίθαλψης ,αλλά και εργαστηριακών εξετάσεων.Οι 18 γιατροί και οι 53 υπάλληλοι στελεχώνουν αυτή τη στιγμή το...
ΠΕΔΥ Ιωαννίνων, με απουσία ειδικοτήτων, όπως νευρολόγων-ψυχιάτρων και οφθαλμιάτρων, αλλά και ειδικοτήτων όπως οδοντοτεχνιτών και φυσικοθεραπευτών που δεν επαρκούν. Παράλληλα σημειώνονται ελλείψεις σε εργαστηριακά υλικά ,καθώς και σε θέματα μηχανημάτων τα οποία είναι παλαιωμένα και χρήζουν αντικατάστασης.Με την ερώτησή τους οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τονίζουν την σημαντικότητα της προσφοράς του ΠΕΔΥ Ιωαννίνων,θεωρούν ότι η συγκεκριμένη μονάδα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα Κέντρο Υγείας αστικού τύπου ,έτσι ώστε και οι πολίτες να τυχαίνουν καλύτερης και ταχύτερης πρόσβασης και τα δύο Νοσοκομεία της πόλης να αποσυμφορηθούν και ερωτούν τον Υπουργό Υγείας, αν:
1.Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις για την ενίσχυση της μονάδας ΠΕΔΥ Ιωαννίνων,
2.Προτίθεται να ενισχύσει την Μονάδα με τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό και στα απαραίτητα αντιδραστήρια και
3.Αν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας η δημιουργία Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου, ώστε η μονάδα ΠΕΔΥ Ιωαννίνων να ενταχθεί σε αυτές.