Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

ΓΙΑΝΝΝΕΝΑ:Συνάντηση δημάρχου με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου,για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Της χθεσινοβραδινής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου,για το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ακολούθησε η σημερινή επίσκεψη του Δημάρχου και του Προέδρου της Κοινωφελούς στον Περιφερειάρχη Ηπείρου.Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με τον κ. Καχριμάνης και ήταν «από την πρώτη στιγμή ενθουσιώδης σύμμαχός μας», ωστόσο απέδωσε την σημερινή «επίσημη» -κατά κάποιον τρόπο- επίσκεψη, στη σημειολογία που θέλει να αποδώσει ο Δήμος Ιωαννιτών, ξεκινώντας πρώτα από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου τις ανάλογες συναντήσεις.«Η σημερινή επίσκεψη είναι σημειολογική, διότι θεωρούμε ότι η συμπόρευση με την περιφέρεια στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών να είναι τα Γιάννενα η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, είναι από τις πιο σημαντικές συμπορεύσεις. Μέσω της ανάληψης του τίτλου ο σχεδιασμός μας είναι να γίνει μια συνολική προβολή της περιφέρειας», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.Ο Δήμαρχος είπε πως...
είμαστε έτοιμοι να κινηθούμε με γρήγορες διαδικασίες από δω και πέρα τόσο στην οργάνωση του φακέλου, όσο και στην προβολή, έτσι ώστε να αναπληρώσουμε την καθυστέρηση που υπήρξε σε σχέση με άλλες πόλεις, στο να μπούνε τα Γιάννενα στην υπόθεση της διεκδίκησης. «Κάνουμε μια πολύ σοβαρή δουλειά, η προσπάθεια θα είναι διαπαραταξιακή και υπερκομματική», είπε ο κ. Μπέγκας.Από την πλευρά του ο κ. Καχριμάνης δήλωσε πως «με χαρά άκουσα τις προτάσεις του Δημάρχου. Τα Γιάννενα είναι σημείο αναφοράς όλων των Ηπειρωτών. Όχι μόνο τα Γιάννενα αλλά όλη η Ήπειρος θα συμμετάσχει στην προσπάθεια γιατί ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας θα είναι επιτυχία για όλη την Ήπειρο».Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κατέληξε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο και διαβεβαιώνοντας τον πως: «είναι καθήκον μας να είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε και όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν από την περιφέρεια για να είναι ».
Στις δηλώσεις του ο κ. Γκόγκος τόνισε πως «σε αυτό το μεγάλο στόχο που έθεσε ο Δήμος Ιωαννιτών για τη διεκδίκηση του τίτλου, βρήκαμε σήμερα στο πρόσωπο του περιφερειάρχη ένα σημαντικό συμπαραστάτη. Σήμερα αρχίζει η συνένωση των δυνάμεων: της περιφέρειας, όλων των Δημοτικών Αρχών της Ηπείρου, των κοινωνικών φορέων, των πολιτικών φορέων».Όπως τόνισε ο κ. Γκόγκος «σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια το πιο σημαντικό είναι να μπει μπροστά η κοινωνία με πρωτοπόρα τη νεολαία μας» και κατέληξε: «είμαστε σε καλό δρόμο, έχουμε έναν σκληρό αγώνα, αλλά όλοι οι Ηπειρώτες μαζί θα το διεκδικήσουμε και πιστεύω ότι θα πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε».