Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Συμβουλές για να οργανώσετε το γάμο σας και μαζί τη βάπτιση του μωρού σας

Όλο και περισσότερα ζευγάρια τα τελευταία χρόνια επιλέγουν να κάνουν μαζί το γάμο και τη βάπτιση του μωρού τους, με αποτέλεσμα η διπλή αυτή τελετή να εξελίσσεται σε νέο trend της εποχής. Σε πολλές περιπτώσεις ο ερχομός ενός μωρού είναι αναπάντεχος και το ζευγάρι δεν προλαβαίνει να κάνει τις απαραίτητες για το γάμου προετοιμασίες. Για αυτό καταφεύγει συχνά στον πολιτικό γάμο, που αποτελεί γρήγορη διαδικασία και συνεπάγεται μηδαμινά έξοδα, δυσαρεστεί όμως τους συγγενείς που συνήθως έχουν συντηρητικές και παρωχημένες απόψεις. Η διπλή τελετή -γάμος και βάφτιση μαζί- ικανοποιεί τους συγγενείς και αποτελεί διπλή γιορτή για το ζευγάρι επισφραγίζοντας την ευτυχία του. Άλλωστε η οικονομική ύφεση των τελευταίων χρόνων επιβάλλει τον περιορισμό των δαπανών και την αποφυγή άσκοπων εξόδων για ξεχωριστά γαμήλια και βαπτιστικά πακέτα. Η οργάνωση μίας τελετής και για τα...
δυο χαρούμενα γεγονότα προφυλάσσει το ζευγάρι από περιττά έξοδα και κόπο. Μπορεί ωστόσο να δημιουργήσει σύγχυση και πανικό, καθώς η όλη διοργάνωση πρέπει να ανταποκρίνεται και στις δύο περιστάσεις.
Για όσους αποστρέφονται τις συμβάσεις και επιθυμούν να οργανώσουν μια διπλή τελετή, χωρίς διπλό άγχος και κόπο, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:
1. Ξεκινήστε νωρίς την τελετή. Λάβετε υπόψη πως το διπλό μυστήριο που θα τελεστεί απαιτεί αρκετό χρόνο. Ειδικά αν επιλέξετε να κάνετε το γάμο και τη βάπτιση καλοκαίρι, κατάλληλη ώρα είναι το απόγευμα, ώστε να αποφύγετε την πολλή ζέστη και τον ήλιο, αλλά και να ικανοποιήσετε τους καλεσμένους σας ανοίγοντας έγκαιρα τον μπουφέ. Σκεφτείτε πως πολλοί από αυτούς έρχονται από μακριά και πως ανάμεσα στους παραβρισκόμενους συγκαταλέγονται μικρά παιδιά.
2. Φροντίστε για την ασφάλεια του χώρου προστατεύοντας τους μικρούς καλεσμένους σας. Αποφύγετε βεράντες, σκάλες, πισίνες και χώρους με κατηφορικά περάσματα και σε κάθε περίπτωση μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη.
3. Αποφασίστε αν θα φορέσετε φόρεμα ή νυφικό. Οι περισσότερες νύφες- μαμάδες επιλέγουν να φορέσουν φόρεμα την ξεχωριστή αυτή ημέρα. Καθώς μάλιστα δεν έχουν χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης προτιμούν ριχτά φορέματα, με πιέτες που κολακεύουν τη σιλουέτα. Αν ονειρεύεστε να φορέσετε νυφικό, προτιμήστε να είναι λιτό χωρίς μακριά ουρά, με δαντέλα ή λουλούδια , όπως προστάζει η φετινή γυναικεία μόδα. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε νυφικά σε ροζ ακόμα και κόκκινες αποχρώσεις.
4. Διαλέξτε έγκαιρα τα προσκλητήρια που να ανταποκρίνονται και στα δυο χαρμόσυνα γεγονότα. Αναζητείστε συμφέρουσες προσφορές στο διαδίκτυο κάνοντας μια έρευνα αγοράς με την έκφραση προσκλητήρια γάμου τιμές Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε ένα κατάστημα στην περιοχή σας ή να δημιουργήσετε μόνοι σας προσκλητήρια επιστρατεύοντας τη δημιουργική ικανότητα και τη φαντασία σας. Ηλεκτρονικά προσκλητήρια διατίθενται δωρεάν στο διαδίκτυο και αποστέλλονται γρήγορα και εύκολα με ένα μόνο κλικ μέσω e-mail. Τυπώστε επιπλέον προσκλητήρια και ζητήστε από τους καλεσμένους να σας ενημερώσουν για την παρουσία τους και να δηλώσουν τον ακριβή αριθμό των ατόμων.
5. Επιλέξτε μπομπονιέρες από τούλι σε απόχρωση ανάλογη με το νυφικό ή τη διακόσμηση. Μπορείτε να τις παραγγείλετε από το κατάστημα ή να τις φτιάξε τε μόνοι σας κρεμώντας πάνω στο ύφασμα πανταντίφ σε σχήμα καρδιάς ή ένα γούρι για αναμνηστικό. Φροντίστε για τους μικρούς καλεσμένους εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες μπομπονιέρες με παιδικές παραστάσεις, όπως ζωάκι α, αυτοκίνητα ή κούκλες. Παραγγείλετε περισσότερες από όσες χρειάζεστε και τοποθετήστε τες στο χώρο της δεξίωσης δημιουργώντας μια όμορφη διακόσμηση.
6. Ανάλογα με το ύφος που θέλετε, δημιουργήστε την κατάλληλη διακόσμηση που θα ενθουσιάσει τους μικρούς παραβρισκόμενους. Χρησιμοποιήστε γλάστρες, λουλούδια, κεριά και μπαλόνια.
7. Προνοείστε να απασχολήσετε τους λιλιπούτειους καλεσμένους κατά τη διάρκεια του φαγητού. Κλείστε έναν κλόουν που θα διασκεδάσει τους μικρούς φίλους χαρίζοντάς τους γέλιο και θα απαλλάξει τους γονείς από την ανάγκη της επίβλεψής τους.
8. Φροντίστε να υπάρχουν ζαχαρωτά και γλυκά ή μικρά χωνάκια παγωτό και φυσικά μεριμνήστε για το παιδικό μενού!

Καλή επιτυχία!
Να ζήσετε!
Να σας ζήσει!
Επιμέλεια άρθρου: http://www.polygrafos.gr