Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Κ.ΉΣΥΧΟΣ-"Η Μεταλλουργική Ηπείρου αποτελεί πρόσκληση, για την περιοχή που είναι μία από τις φτωχότερες περιφέρειες στην Ευρώπη"

Δήλωση του αναπληρωτή υπουργού 'Αμυνας, για  την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί

Ουσιαστική και όχι συμβολική, χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας Kώστας ΄Ησυχος, την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί στην Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου που λειτουργεί από το 1979, στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου και είχε περάσει σε ειδικό καθεστώς εκκαθάρισης, με την απειλή κλεισίματος."Η Μεταλλουργική Ηπείρου αποτελεί πρόσκληση για την περιοχή που είναι μία από τις φτωχότερες περιφέρειες στην Ευρώπη", τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ επισήμανε πως μπορεί η χώρα μας, να μην φημίζεται για την βαριά της βιομηχανία, όμως δεν πρέπει να απολέσει αυτό που διαθέτει. Μάλιστα, πρόσθεσε, πως "υποχρέωση και δικαίωμα, είναι η πολιτεία να το ενισχύσει και να του δώσει προοπτική με στρατηγικό όραμα, ώστε να...
έχουμε ανάπτυξη τοπική, κοινωνική, οικονομική ουσιαστική". Ο κ. Ήσυχος, υπογράμμισε πως για την κυβέρνηση, ο οδικός χάρτης ήταν και είναι, η πολιτική βούληση που εκφράστηκε από την αρχή, να σταματήσει η εκκαθάριση της Μεταλλουργικής Ηπείρου, κάτι που έγινε αλλά, όπως ανέφερε, "αυτό δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Πρέπει να πάμε πιο πέρα".Ο υπουργός, εξέφρασε την εκτίμηση, πως η ΜΒΗ, ένα κομμάτι των αμυντικών συστημάτων, μεθοδευμένα μπήκε στο περιθώριο, από την μητρική εταιρεία , καθώς - όπως είπε - δεν της δινόταν έργο, αποκλειόταν από διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς και δεν είχε σχέδιο που να την βοηθήσει να αναπνεύσει. "Εξάλλου, η θεωρία της απαξίωσης στο νεοφιλελευθερισμό, είναι να δημιουργεί πρόβλημα πρώτα, προκειμένου να περιθωριοποιούνται, ή να κλείνουν επιχειρήσεις", είπε."Εμείς δεν είμαστε σε αυτή την λογική, γι΄ αυτό θέλουμε να ανατρέψουμε αυτή την πραγματικότητα και θεωρούμε πως υπάρχουν όλα εκείνα τα εχέγγυα και με αυτό το προσωπικό που έχει απομείνει, που είναι πολύ εξειδικευμένο με τεραστία προσόντα". Η επίσκεψη στην Μεταλλουργική θα γίνει προκειμένου ο υπουργός και οι συνεργάτες να ακούσουν και να συνομιλήσουν τους εργαζόμενους, να ακτινογραφήσουν την επιχείρηση, ώστε ο σχεδιασμός να προχωρήσει γρήγορα.