Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Εικόνες εγκατάλειψης,στη στοά Τάκη Τσουκάλη,στην Καλούτσιανη...

Εδώ στεγάζονταν  ένα από τα πρώτα ΚΕΚ στα Γιάννενα,ο ιδιοκτήτης του οποίου έριξε...."κανόνι" πάνω από πέντε(5) δισεκατομμύρια δραχμές!!!

Μια όχι και τόσο γνωστή -σε σχέση με άλλες στην πόλη των Ιωαννίνων- στοά, βρίσκεται στην περιοχή της Καλούτσιανης, στην αρχή της ΚΑ' Φεβρουαρίου, την οποία ενώνει με την οδό Λεωνίδα Σωμάκου (κάθετο δρόμο στην οδό Κύργιου). Πρόκειται για τη Στοά Τσούκαλη ή αλλιώς... "Στοά της εγκατάλειψης", όπου πριν από 15 σχεδόν χρόνια λειτουργούσε ένα από τα πρώτα ΚΕΚ στα Γιάννενα,ο ιδιοκτήτης του οποίου έριξε...."κανόνι" πάνω από πέντε(5) δισεκατομμύρια δραχμές και ....
άφησε απλήρωτους εκατοντάδες καταρτιζόμενους και εκπαιδευτές!!!Όλα σχεδόν τα καταστήματα αλλά και γραφεία που υπάρχουν σε αυτή, μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν νοικιασμένα και με την κίνησή τους, έδιναν ζωή τόσο στη Στοά όσο και ευρύτερα στην περιοχή της Καλούτσιανης. Σήμερα όμως τα λουκέτα, η παρακμή και η εγκατάλειψη, αντικατέστησαν την αίγλη και την κίνηση των περασμένων χρόνων. Εκεί που κάποτε υπήρχαν πελάτες και πολίτες που πηγαινοέρχονταν, σήμερα κανείς αντικρίζει σκόνη, ξεχασμένα διαφημιστικά φυλλάδια και κολλημένα ενοικιαστήρια!