Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Δηλώσεις Θ.Μπέγκα για το ατύχημα στην παιδική χαρά Κουραμπά

Σε σημερινές του δηλώσεις αναφορικά με την παιδική χαρά Κουραμπά και το ατύχημα που συνέβη το Σάββατο, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, είπε τα εξής:«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών εκφράζει δημόσια τη θλίψη της για το ατύχημα που συνέβη στην παιδική χαρά του Κουραμπά, και τη συμπαράσταση της στο παιδί και τους γονείς του για τις δύσκολες ώρες που περνάνε. Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής επισκέφτηκαν τους γονείς στο νοσοκομείο και εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους και τις ευχές τους για να πάνε όλα καλά με την υγεία του παιδιού που είναι το σημαντικότερο όλων. Σχετικά με την παιδική χαρά του Κουραμπά είναι απαραίτητο να δοθούν στη δημοσιότητα τα εξής στοιχεία:Η παιδική χαρά είναι έργο που κατασκευάστηκε με πόρους του ΕΣΠΑ σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές ποιότητας που προβλέπουν οι νόμοι και οι διατάξεις που διέπουν όχι μόνο το...
ΕΣΠΑ αλλά και την ελληνική νομοθεσία για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών.
Όλα τα όργανα που έχουν τοποθετηθεί έχουν την πιστοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι είναι φορείς ανεξάρτητοι από το Δήμο Ιωαννιτών. Συγκεκριμένα:
-τα όργανα έχουν την πιστοποίηση του κατασκευαστή την οποία έχει προσκομίσει ο ανάδοχος στο Δήμο
-έχει γίνει ο έλεγχος από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ορίζει το Υπουργείο
-έχει γίνει ο έλεγχος από την ΕΒΕΤΑΜ που είναι διαπιστευμένος ιδιωτικός φορέας
-έχει ελεγχθεί από τον ΕΣΠΕΛ (ως έργο ΕΣΠΑ)
Τονίζουμε ότι η διαδικασία του ελέγχου και της πιστοποίησης δεν είναι εσωτερική υπηρεσιακή διαδικασία του Δήμου, αλλά γίνεται από φορείς και όργανα ανεξάρτητα του εκάστοτε Δήμου.
Οι έλεγχοι δεν ανέδειξαν κάποιο πρόβλημα ποιότητας. Έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως στο Δήμο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε το ειδικό σήμα πιστοποίησης, αλλά για τυπικούς λόγους δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στην υπηρεσία.Το έργο της «παιδικής χαράς Κουραμπά» δεν έχει παραληφθεί ακόμη από το Δήμο Ιωαννιτών. Ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει ούτε στη Διοικητική, ούτε στην Προσωρινή, ούτε στην Οριστική παραλαβή του έργου από τον ανάδοχο (διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία των δημοσίων έργων).Αυτό σημαίνει ότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν είχε αναλάβει ακόμη την ευθύνη λειτουργίας του έργου.Δεν υπάρχει «δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας», όπως αναληθώς έχει γραφτεί κι έχει ειπωθεί από μέσα ενημέρωσης",κατέληξε ο δήμαρχος.