Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

ΗΠΕΙΡΟΣ-Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ζηρού!

Υπάρχουν τιμολόγια τα οποία έχουν κοπεί για πληρωμή εργαζομένων, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι ουδέποτε έχουν λάβει αυτά τα χρήματα!!!

Τη διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στην Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Ζηρού Πρέβεζας και τον ορισμό ορκωτού λογιστή-ελεγκτή, που θα τον πραγματοποιήσει ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ζηρού, που συνεδρίασε τη Μ. Δευτέρα. Ο έλεγχος αφορά τα οικονομικές χρήσεις 2011 – 2012 – 2013 και 2014. Να θυμίσουμε ότι το θέμα απασχολεί την δημοτική αρχή από τις αρχές Νοεμβρίου όταν η νέα Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ Γεωργία Ξώνα, στην έκθεσή της, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Επιχείρηση μέχρι τις 31/10/2014, προέβη σε καταγγελίες αναφέροντας μεταξύ άλλων υπάρχει συνολικό έλλειμμα 385.649,69 ευρώ, δεν υπάρχει βιβλίο πρακτικών, υπάρχουν οφειλές στο...
ΙΚΑ, υπάρχουν τιμολόγια τα οποία έχουν κοπεί για πληρωμή εργαζομένων, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι ουδέποτε έχουν λάβει αυτά τα χρήματα. Ακόμη ανέφερε ότι έχουν κοπεί τιμολόγια για διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο που είχε καεί, και ότι υπάρχουν τιμολόγια τα οποία εμφανίζουν ποσά, που μπορεί να είναι μικρά αλλά δεν είναι για χρήση αναγκών της συγκεκριμένης κοινωφελούς επιχείρηση.Παράλληλα με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το πόρισμα για τη ΔΗΖΗ ΟΤΑ ΑΕ (Δημοτική Ζηρού ΟΤΑ Α.Ε) αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι ο έλεγχος έχει ι ολοκληρωθεί .