Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Με Γιαννιώτικο άρωμα η λίστα των Ελλήνων πολιτικών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό!

Θ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Από λογαριασμό της πρώην συζύγου μου βγήκαν χρήματα

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία δημοσιοποιούνται μέρα με τη μέρα, για όσους πολιτικούς έβγαλαν -εν μέσω κρίσης- τα χρήματά τους στο εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Οικονομικών εντείνει τις προσπάθειες εντοπισμού τους. Ανάμεσα στους Έλληνες πολιτικούς που έβγαλαν στο εξωτερικό τα χρήματά τους, βρίσκεται και ο Γιαννιώτης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Οικονόμου, για τον οποίο σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι έβγαλε -μέσω της τράπεζας "MILENNIUM"- στο εξωτερικό 52.094,780 ευρώ. Mε επιστολή που απέστειλε ο Γιαννιώτης πρώην βουλευτής Θαν. Οικονόμου, προς τον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, καταρχήν δε διαψεύδει τη συμμετοχή του ονόματός του στη σχετική λίστα, αλλά εξηγεί πως ...
αυτό ενεπλάκη με έμμεσο τρόπο στη λίστα πολιτικών που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου η εμπλοκή του είναι έμμεση, καθώς ο συγκεκριμένος λογαριασμός από τον οποίον όντως βγήκαν χρήματα στο εξωτερικό, ανήκε στην πρώην σύζυγό του με την οποία βρίσκεται σε διάσταση και τη μητέρα της. Αξίζει να θυμίσουμε, ότι το Φεβρουάριο του 2012, λίγες ημέρες μετά την ψήφιση από τον Θαν. Οικονόμου και τους δεύτερου μνημονίου, ο ίδιος -με πέντε (5) ακόμη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ- απήυθυνε αίτημα προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής (Φίλιππο Πετσάλνικο) με το οποίο ζητούσαν να κληθεί ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδης, να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των βουλευτών που έβγαλαν τον Μάιο του 2011 στο εξωτερικό, 1 εκ. ευρώ! Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή του Θαν. Οικονόμου, έχει ως εξής: "Με ιδιαίτερα μεγάλη και απόλυτα, βέβαια, δικαιολογημένη έκπληξη πληροφορήθηκα, από σχετικές αναρτήσεις σε διάφορα sites, την ύπαρξη μιας λίστας βουλευτών, οι οποίοι έχουν μεταφέρει χρήματά τους στο εξωτερικό. Λίστα, που περιλαμβάνει και το όνομά μου και από την οποία προκύπτει, ότι η «εμπλοκή» μου αυτή είναι έμμεση και οφείλεται αποκλειστικά σε ενέργεια της συζύγου μου, με την οποία βρίσκομαι σε διάσταση. Ανεξάρτητα από την ακρίβεια ή μη της συγκεκριμένης αναφοράς, που με εμπλέκει έστω και έμμεσα, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας γνωρίσω τα ακόλουθα και, ειδικότερα, ότι:
α) ΄Όπως αναμφισβήτητα προκύπτει από τις δηλώσεις μου για το «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ», που έχω υποβάλει αρμόδια, η εν διαστάσει σύζυγος μου και η μητέρα της, διατηρούσαν τραπεζικό λογαριασμό στην «MILENNIUM BANK».
β) Δεν είχα καμία συμμετοχή στον προαναφερόμενο λογαριασμό και, ταυτόχρονα και όπως γίνεται κατανοητό, δεν είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω τις εσωτερικές κινήσεις του.
γ) Τέλος θα πρέπει ιδιαίτερα να επισημάνω, ότι ουδέποτε είχα καμία συμμετοχή στην απόκτηση και διαχείριση των χρημάτων, που ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός περιείχε.
Μετά τα προαναφερόμενα αλλά και το ότι οι ενέργειες των προσώπων, που περιλαμβάνονται στην δεδομένη λίστα, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο τόσο από ηθική, όσο και από πολιτική άποψη ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν έγιναν μέσα σε περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για την πατρίδα μας, ώστε η όποια εκεί -έστω και έμμεση- εμπλοκή μου να μου δημιουργεί ιδιαίτερα σημαντικό ηθικό πρόβλημα, σας παρακαλώ, όπως:
- Προχωρήσετε στη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, στην οποία φέρεται να «εμπλέκομαι», ώστε αυτή να διαλευκανθεί απόλυτα και να αποδοθούν, οι όποιες ευθύνες εκεί, που πραγματικά ανήκουν.
- Στην απόδοση των ευθυνών, που μου αναλογούν, από τις – χωρίς την όποια γνώση ή συμμετοχή μου – πράξεις των δικαιούχων του συγκεκριμένου παραπάνω τραπεζικού λογαριασμού. Και
- Με ενημερώσετε έγγραφα για την πορεία και τα αποτελέσματα των ενεργειών σας.
Τέλος σας δηλώνω, ότι είμαι στη διάθεσή σας προκειμένου να σας προσφέρω την όποια βοήθεια κρίνετε αναγκαία".