Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Δήλωση Κ.Τασούλα για τον θάνατο του Β.Γιακουμάκη

"Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές καλούνται να ολοκληρώσουν το έργο τους με ανεύρεση υπαιτίων και καταλογισμό ευθυνών"

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας με αφορμή την ανεύρεση της σορού του τραγικού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Β.Γιακουμάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Με την θλιβερή είδηση πως ο εξαφανισμένος εδώ και 40 ημέρες σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε δυστυχώς νεκρός πέφτει δραματικά η αυλαία στη μαρτυρική για την οικογένειά του διαδικασία αναζήτησής του.
Κατά το διάστημα αυτό τα Γιάννινα κυριάρχησαν στη δημοσιότητα ως η περιοχή της Ελλάδας όπου εξελίχθηκε ένα ανθρώπινο δράμα. Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές καλούνται να ολοκληρώσουν το έργο τους με ανεύρεση υπαιτίων και καταλογισμό ευθυνών.Το γενικότερο όμως θέμα αφορά ευρύτερα την...
κοινωνία και δεν είναι μία απλή μετάθεση ευθυνών από τον έναν στον άλλο.Η άσκηση ψυχολογικής και σωματικής βίας στους χώρους της εκπαίδευσης δεν θα λυθεί όσο ο καθένας μας που την γνωρίζει λέει το συνηθισμένο: «Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;». Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, τα ίδια τα παιδιά, και φυσικά η Πολιτεία είναι συνυπεύθυνοι με διαφορετική ασφαλώς βαρύτητα ο καθένας για την αποτροπή και εξάλειψη αυτού του ανθρωποφαγικού φαινομένου.Η συμπόνια και η καταγγελία δεν αποτρέπουν αυτή τη βία. Την αποτρέπει όταν ο καθένας που τη διαπιστώνει θεωρεί χρέος του να την πολεμήσει ο ίδιος»!