Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Στα όριά του ο Βιολογικός Καθαρισμός Ιωαννίνων

Ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ζίτσας

Κοινό «βηματισμό» ως προς τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και κυρίως ως προς τη διαχείριση της λυματολάσπης, αναζητούν οι Δήμοι Ιωαννιτών και Ζίτσας, στον «απόηχο» του σχετικά πρόσφατου θόρυβου που είχε προκληθεί για τα δύο ζητήματα, ιδίως όμως για το δεύτερο που προκάλεσε πολλές πολιτικές «αναταράξεις».Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ζίτσας, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μ. Πλιάκου, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ Μάκη Χρυσοστόμου, δημοτικών συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων. Το ενδιαφέρον, όπως αναμένονταν, επικεντρώθηκε στο ζήτημα διαχείρισης της λυματολάσπης.Αντίθετα και παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν το....
τελευταίο διάστημα, δεν συζητήθηκε το θέμα ενοποίησης ΔΕΥΑΙ-ΣΥΔΛΙ, με τον Δήμαρχο Ζίτσας, να προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κατά όσων δημοσίευσαν υποβολιμαία σχόλια στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο ζήτημα!Και οι δύο πλευρές, πάντως στάθηκαν ιδιαίτερα στην ανάγκη να υπάρχει συνεργασία ώστε να λυθούν όποια προβλήματα υπάρχουν ή εμφανίζονται. «Ο Βιολογικός καθαρισμός είναι στα όριά του και θέλουμε να διασφαλίσουμε τη σωστή του λειτουργία», είπε ο κ. Πλιάκος, ο οποίος πέρασε στην «αντεπίθεση» για τα όσα του καταλόγιζαν για τη μονάδα λυματολάσπης: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αυτά που λέγαμε και πριν και μετά τις εκλογές είναι η καθαρή αλήθεια, ότι δηλαδή υπάρχει σύμβαση μεταξύ ΔΕΥΑΙ και αναδόχου. Φυσικά χρειάζεται διαχείριση και καταλήξαμε ότι θα παρακολουθούμε από κοινού τις εξελίξεις».
Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου δήλωσε ότι η Επιχείρηση είναι ανοιχτή στις συνεργασίες με τους όμορους Δήμους. Αξιοσημείωτη είναι η υπόμνηση από τον υπεύθυνο του Βιολογικού Καθαρισμού Λευτέρη Δοβανά προς τους πολίτες που είναι συνδεδεμένοι με αυτόν, να μην ρίχνουν τα νερά που προορίζονται για τα όμβρια στην αποχέτευση, καθώς έτσι πλημμυρίζει ο Βιολογικός και δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα. Προειδοποίησε μάλιστα με αυστηρά πρόστιμα τους παραβάτες.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ