Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Σταυρός Καλογιάννης: Το έργο μας είναι χειροπιαστό. Λέμε πάντα την αλήθεια και προχωράμε μπροστά

Toν Δήμο Βορείων Τζουμέρκων επισκέφθηκε χθες ο Σταύρος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της συνεχούς επικοινωνίας του με τους κατοίκους του νομού μας, εν όψει των επερχόμενων εκλογών.Στην Πράμαντα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Σεντελέ, τον αντιδήμαρχο Νικόλαο Βαΐτση, δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους με τους οποίους συζήτησε θέματα της περιοχής, ενώ επισκέφθηκε το Περίπτερο του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.Ο Σταύρος Καλογιάννης αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν προωθήσει οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και ο ίδιος από τις θέσεις που κατείχε τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα:
Στην ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.
Στην ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Πράμαντα.
Στην χρηματοδότηση συντήρησης του οδικού δικτύου των Τζουμέρκων.
Στην ενίσχυση του Μουσείου σύγχρονης τέχνης Θεόδωρου Παπαγιάννη στο Ελληνικό.
Στην αποκατάσταση των κατολισθήσεων σε Πλατανούσα, Πράμαντα και άλλα διαμερίσματα.
Σε δηλώσεις του ανέφερε: «Το ενδιαφέρον μου για τα Τζουμέρκα, τα οποία πάντα θεωρούσα και αντιμετώπιζα ως ενιαίο σύνολο, είναι διαρκές. Είναι πάρα πολλές οι δράσεις που έχουν προωθηθεί τα τελευταία χρόνια για την περιοχή, με αποτέλεσμα τα Τζουμέρκα να αποτελούν πλέον προορισμό. Με την σύνδεση των Τζουμέρκων με την Ιόνια οδό που προωθούμε, η κατασκευή της οποίας θα γίνει με χρηματοδότηση του νέου ΕΣΠΑ, η περιοχή θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Παράλληλα μπορούν να συνδυασθούν και άλλες δράσεις, όπως οι διάφορες μορφές τουρισμού εντός του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.
Το έργο μας είναι χειροπιαστό. Αναλάβαμε σημαντικές ευθύνες και προχωρήσαμε σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θέτουν τις βάσεις για μια καλύτερη Ελλάδα. Λέμε πάντα την αλήθεια και κοιτάμε μπροστά, στοχεύοντας στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας! Καλώ τους Γιαννιώτες να κρίνουν, να συγκρίνουν και να αξιολογήσουν βάσει του έργου και τις προσφοράς μας προς τον Τόπο».