Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΤΑ: Έτοιμος για υλοποίηση ο κυκλικός κόμβος στην πλατεία Ζέρβα

Την Παρασκευή το απόγευμα, μπήκε τελικά η υπογραφή από το Υπουργείο Ανάπτυξης, για την έγκριση της χρηματοδότησης της Μελέτης-Κατασκευής του Κυκλικού Κόμβου επί της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στην πλατεία Ζέρβα, που πρότεινε η Δημοτική Αρχή. Όπως είναι γνωστό, ο Δήμαρχος Αρταίων είχε κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ένταξη της κατασκευής κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα, σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που δημιουργήθηκε στα πλαίσια έργου που υλοποιεί το...
Υπουργείο Υποδομών «Άρση επικινδυνότητας και θέσεων διέλευσης πεζών στον άξονα Αντίρριο-Ιωάννινα» στην περιοχή του ΚΤΕΛ.Και ενώ όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες είχαν γίνει από πλευράς Δημάρχου για να συμπεριληφθεί το έργο προϋπολογισμού 500.000,00 € για χρηματοδότηση, παρουσιάστηκε κώλυμα στην ομαλή διεκπεραίωση της υπόθεσης λόγω των πρόωρων εκλογών και η καθυστέρηση θα μπορούσε να διαιωνιστεί με αρνητικές συνέπειες για το Δήμο μας.Όμως, ο Δήμαρχος Αρταίων με μια έξυπνη κίνηση έθιξε το θέμα στοχευμένα στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Άρτας ο οποίος επικοινώνησε αμέσως με τους αρμόδιους Υπουργούς στην Αθήνα και έδωσε εντολή για την προώθηση της υπόθεσης της κατασκευής του κόμβου.
Μετά από την επιμονή του Δημάρχου Αρταίων και τη διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία αυτό το διάστημα με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κα Ευταξά και τον Υπουργό και Υφυπουργό Ανάπτυξης για να μπει η τελική υπογραφή, «άναψε πράσινο φως» και έλαβε ο κ. Τσιρογιάννης την απόφαση ένταξης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2015 στη ΣΑΕ-071 με κωδικό 2015 ΣΕ 07100005, την Παρασκευή αργά το απόγευμα.